Sebastian i 2014

27.03 Gjethuset, Fr.værk, Sjælland   UDSOLGT
28.03 Foderstoffen, Rudme, Fyn   UDSOLGT
29.03 Baghuset, Ballerup, Sjælland   UDSOLGT
30.03 Brenderup Højskole, Fyn   UDSOLGT
31.03 Godset, Kolding, Jylland   UDSOLGT
03.04 Mantziusgården, Birkerød, Sjælland   UDSOLGT
04.04 Kulturcentret, Åbybro, Jylland   UDSOLGT
05.04 Fuglsøcentret, Knebel, Jylland   UDSOLGT
06.04 Tinghuset, Ulfborg, Jylland   UDSOLGT
09.04 Stakladen, Århus, Jylland    UDSOLGT
10.04 Skive Teater, Skive, Jylland   skivetheater.dk
11.04 Stubhuset, Støvring, Jylland   UDSOLGT
12.04 Magasinet, Odense, Fyn   billetnet.dk
13.04 Amager Bio, København, Sjælland   billetnet.dk
Turné plan:
SOLO '14:
Læs musikmagasinet Gaffas foromtale af turnéen og interview med Sebastian HER
******
Stor succes for Sebastian
Efter ni forrygende koncerter er status: Udsolgte koncertsale, tusindvis af begejstrede tilhørere og en trubadur i sit livs form. Helt nye sange, velkendte klassikere og mange finurlige anekdoter undervejs.

Gaffa-anmelder, Morten Larsen, udtalte efter Sebastians præstation i Kolding: - Koncerten var helt ude af den her verden. Helt klart på højde med Grenå-koncerten sidste år, hvor jeg gav topkarakteren seks stjerner i Gaffa. Sebastian var ualmindelig veloplagt, og publikum gav virkelig trubaduren et rygstød med deres entusiame. En kæmpe oplevelse.

Tidligere på touren:
Ved premieren i Gjethuset, Frederiksværk, stod Sebastian der på scenen som det stolte bøgetræ. På træet voksede mange smukke grene fra fem årtier. I Foderstoffen, 20 minutters kørsel fra H.C. Andersens fødested, trodsede publikum finalen i X-factor og konstaterede at nationaldigteren havde sat sit præg på Sebastians sangvalg.

I Baghuset, Ballerup, måtte publikum flere gange overgive sig i stående ovationer. Byens borgmester stod for aftenens pinlige indslag da han trodsede Sebastians henstilling om ikke at videofilme koncerten. Sebastian så ingen anden udvej end at gå borgmesteren på klingen. Og det kan nok være at han fik slukket for sin smartphone i en fart. I Ballerup var sangene fra Stjerne Til Støv og Øjeblikkets Mester i overtal.

Herefter tog Sebastian på højskole i Brenderup. En uforglemmelig aften, hvor Sebastian efterlod publikum i en særdeles opløftet stemning. Undervejs masser af grin og eftertænksomhed. De nye sange sad lige i Profetens skæg. På Godset i Kolding fik Sebastian taget til at løfte sig. I Birkerød ville publikum ikke give slip på Sebastian efter koncerten. Herefter ventede tre koncerter i det jyske inden Sebastian kunne holde et par fridage. Fridage der iøvrigt blev bragt sammen med Mastodonterne og Hodja-musicalen. Onsdag fortsætter touren...

Også på dette års turné varierer Sebastian sin sætliste fra koncert til koncert. Fx. havde en Engel og en Hvid Araber sneget sig ind i Åbybro. Billederne er fra Brenderup højskole.
Maria Stuhr er Sebastian-fan ud over det sædvanlige. Mere end 100 koncerter er det blevet til gennem tidens løb.  Læs Marias beretning om sin passion for Sebastian og hans musik HER
Stuhr - på tour
Sebastian på tour
Sebastian på tour
Sebastian synger Danmark, Dum & Dejlig
Danmarks Radio har siden 2008 digitaliseret hedengangne TV-udsendelser og lagt dem på nettet. I 1979 og 1980 sendtes Kanal 22 hver torsdag med tomme gader og millioner af seere til følge. Af de ca. 70 udsendelser er kun seks bevaret og nu digitaliseret.

Den 7. februar 1980 var Sebastian gæst i Kanal 22. Her sang han Den Lille Malkeko og Danmark, Dum & Dejlig.
SE
HER
2. april 2014
Du Er Ikke Alene - filmen om Sebastian
Flot dokumentar om Sebastian - stor succes:
Den 29. december sendte DR K en stor dokumentarfilm om Sebastian under titlen 'Du Er Ikke Alene - filmen om Sebastian'. Det var den norske dokumentarist Jan Christian Mollestad der stod bag udsendelsen. Han har fulgt Sebastian siden 2007 ved talrige koncerter og markante begivenheder. Derudover har han interviewet familie, publikum, sangere, musikere, skuespillere m.m. Dokumentaren havde en varighed på to timer og blev krydret med unikt arkivmateriale og private optagelser. Det blev til en spændende rejse og et sjældent indblik i Sebastians lange liv med musikken. Blandt de mange medvirkende kan nævnes Lis Sørensen, Sissel Kyrkjebø, Alex Riel, Morten Kærså, Michael Friis samt datteren Sara Grabow. Gennemgående fortæller var nyligt afdøde musikjournalist Torben Bille.

Genudsendtes 7. februar på DRK.
Læs Gaffas omtale af filmen HER
Sebastianfan.dk anmelder:
Rariteter
Øjeblikkets Mester
I Danmark Er Jeg Født
Vi gennemgår tre af Sebastians nyeste udgivelser. Tre mesterværker og milepæle i Sebastians store sangskat. Klik på coveret...
Marts 2014

Sebastians nye single er på gaden
Det er ikke hver dag Sebastian udsender en ny single. Faktisk er det 28 år siden. Tosset med 13 er en humoristisk, fandenivoldsk og helt igennem vidunderlige sang. Den fandenivoldske tone underbygges af sangens old school rhythm og sprøde blues-lyd med rødder tilbage i 60’ernes swinging London. Tosset med 13 er indspillet med Sebastians musikalske legekammerater Morten Kærså, Jan Siverserten og Jens Rugsted. Kan det blive bedre?
Sebastian er tosset med '13. Og vi er mange der er tosset med Sebastian!
Og det swinger fra første anslag, "Man sir' at denne verden går under i '12..." Dommedagsprofetien holdt som bekendt ikke. Det er netop den misere – og glæden ved at kloden består – der er sangens omdrejningspunkt. Musikken stråler om kap med Sebastians flotte vokal. Man fornemmer at musikerne har hygget sig under indspilningen. Masser af herlige indfald undervejs er guf for øregangen. Den humoristiske tekst viser en Sebastian i hopla. Aldrig før i verdenshistorien har en sang haft 'morgenbolledamer' og'undergangs-the' i samme linie! Men tiden går - som tiden jo gør - og efter 3 minutter og 22 sekunder er det slut, kaput, salut. Her på sebastianfan.dk påberåber vi os retten, til at være tosset med Sebastian i '13 (og '14 og '15 og '16 og '17 og....)
Hent 'Tosset med 13' på iTunes (udkommer ikke på fysisk enhed)
******
Udkommet

5 stjerner til Astrid Lindgrens og Sebastians Ronja
Sebastians skønne musical Ronja Røverdatter er taget på landsdækkende turné. Det er Folketeatret der endnu engang har Ronja på plakaten. Jyllands Posten var på pletten ved premieren og uddelte under overskriften "Medrivende eventyrforestilling for hele familien" fem flotte stjerner.

Forestillingen så dagens lys i 1991 og har siden været opsat adskillige hundrede gange i diverse amatør og professionelle sammenhænge.
Musikken fra forestillingen er solgt i knap 100.000 eksemplarer, hvilket gør den til en af de mest solgte musical-cd'er i Danmark.
*****
Hodja Fra Pjort-sangen er kendt af alle danskere fra 3 -100 år. Med årene har den udviklet sig til at blive Danmarks nationale familiesang. Sebastian har i anledningen lavet en ny-indspilning af klassikeren. Mere levende end originalen fra '84. Sebastians vokal sidder lige i skabet og koret (Sara Grabow og Karoline Munksnæs) leger herligt med undervejs. Det samme mærker man at musikerne gør. Det er dansk når det er bedst - i '84 som i 2014.

Fiskernes Sang høres blandt andre Lasse Helner og Jørn Mader. Koret 'En Over En Under' synger aldeles pragtfuldt og sammentømret.

Nå venner, så er der dømt hit! Sebastian og Lis Sørensen brager gennem lydmuren på sangen Vist Er Det Et Hårdt Liv. Sebastian og kor har en fantastisk intro hvor anslaget er voldsomt og nervepirrende. De bratte pauser undervejs giver en flot effekt. Det dramatiske anslag afløses af iørefaldende rock. Først med Lis Sørensen (komponisten høres på falset) og siden Sebastian. To stemmer som klæder hinanden så ubeskrivelig vidunderligt. Det er en særdeles interessant måde sangen er bygget op. Svært at beskrive - det skal bare høres. Hodja-bandet (Sebastian, Kærså, Sivertsen og Rugsted) får gæstevisit af Bilal Irshed. Med sin oud (et tyrkisk strengeinstrument) giver han sangen en ekstra dimension. Sangen udkom 14 dage inden album release. På iTunes strøg den hurtigt ind i toppen af popularitetsbarometret.

Ballademageren Sebastian
Allerede efter det første anslag har man fornemmelsen af, at der er noget stort i vente. Og ganske rigtigt. Kærlighed & Kildevand er dette albums helt store ballade. En meget smuk melodi der fremføres så elegant og rystende fuldendt af Lis Sørensen. Melodiens storhed, tekstens kalden på følelser og Lis Sørensens stemme udløser vedblivende gåsehud. Det er gennemført, helstøbt og fuldkommen perfekt. Poul Halberg joiner Hodja-bandet med såvel akustiske som elektriske strenge. Stille Før Storm og Fuld Af Nattens Stjerner var milepæle i Sebastians samarbejde med Lis Sørensen. Kærlighed & Kildevand er endnu en. Det er betagende hvor fantastisk Lis Sørensen håndterer såvel de stille som de storslåede passager i sangen. Der er ingen som Sebastian der kan skrive en ballade til Lis. Og der er ingen som Lis der kan give liv til en Sebastian-ballade. (Jeg ville gi' dig alt, af det man ikke får fortalt, man kan, på kærlighed og kildevand.)På vanlig elskelig facon lukker Sebastian op for det mere fjogede univers i sangen Ved Profetens Skæg. Sangen vakte stor jubel da han tidligere på året præsenterede den på sin turné og sang om rumpet, bussemand og tis. En rigtig vindersang for børnene - i alle aldre. Ostesangen har fået en konkurrent :-)

Tæppebanker Blues synges af Annika Aakjær og Mathilde Falch. Total gang i den og man fornemmer billedligt talt de to kvinder stå med deres tæppebankere og slå sig løs… Det er brilliant som Morten Kærså og resten af bandet kan fremtrylle ægte østerlands stemning. Thumbs up for Sebastians fortræffelige musikere.

El Greco er en charmerende og delikat sang om alskens ulækkert mad (sure tæer fra fad og spaghetti a la filipens). Den synges heldigvis af Sebastian selv, for ingen kan som ham aflevere disse raffinerede sange. Melodien indeholder massevis af finurligheder, såvel tekstmæssigt som musikalsk. Bilal Irshed er igen med på sin oud. Sangen viser os med al tydelighed i hvor god form Sebastian er. Hans vokal har sjældent lydt bedre. Velbekomme…

17-årige Laura Ritsmar synger balladen En Ny Og Dejlig Dag. En smuk og poetisk forårssang, som man ikke kan andet end at blive i godt humør af. Sebastian havde sangen med på sin forårsturné hvor den høstede stor applaus. Modsat de øvrige medvirkende er Laura Ritsmar et ubeskrevet blad i Sebastian-sammenhæng. Hendes stemme er blid og fin og skræddersyet til denne ballade. Udover Masto Minikor er Laura linket til Mastodonterne på dette ellers selvstændige pladeprojekt. (Det er så magisk når haverne blomstrer, hvad solen formår. Du er så smuk, i det liv vi får, når det er vår). Det er med garanti ikke sidste gang vi hører Laura synge Sebastian….All that jazz
Den sidste sang manifesterer Sebastians position i dansk musik. En ener på alle felter - også det jazzede. I duet med datteren Sara Grabow synger de om Den Dejligste Dreng. Det levende jazzband spiller helt uimodståeligt og den gode Sivertsen åbner frydefuldt sit bækken på vid gab. Det er en kær sang som ikke utænkeligt har Sebastians barnebarn (Saras søn) som inspiration. Sikken fortryllende og eminent jazzede afslutning på en fantastisk rejse.

Med sit nye Hodja-album har Sebastian gjort det - igen. Skabt en klassiker, som i årene fremover vil nå ud i danskernes bevidsthed.

Sange som Vist Er Det Et Hårdt Liv, Kærlighed & Kildevand, Flyv Højt samt Den Dejligste Dreng er højdepunkter. Ikke bare på pladen, men i Sebastians lange virke. Sangere som Michael Falch, Lis Sørensen, Eivør, Povl Disssing og Sara Grabow klæder Sebastians sange på ultra delikat vis.

Sebastian er en gudsbenådet sanger og komponist. Han har rørt os med sin musik i mere end 40 år. Sara Grabow, Karoline Munksnæs og Annika Aakjær er ikke alene når de synger: Jeg vil ha' ham.

DANMARK vil ha' ham! Bravo, Sebastian.

Sebastian i topform
******
- Det nye album cementerer Sebastians position som landets mest betydningsfulde pop/rock komponist.
Sebastians nye album indeholder 14 sange fra den kommende musical om Hodja, der længes væk fra byen Pjort. Musikken rækker imidlertid langt ud over scenekanten og tager lytteren med på en fantastisk flyvende færd i dansk pop/rock land. Med sig har Sebastian creme de la creme af såvel sangere som musikere. Lad os tjekke det nye album ud….

Første sang, Velkommen Til Pjort, synges af Sebastian, Michael Falch og Allan Mortensen. En garvet trio der malende beskriver byen Pjort, i hvilken der ikke sker noget videre interessant. Det gør der til gengæld i musikken. Østens mystiske klange kombineres med en sprød reggae bund. Sangen er en intro til hele Hodja-universet. Så er vi i gang, folkens…
af: Christian Winther
Michael Falch swinger derudaf' i den skønne Tyv Tror Hver Mand Stjæler. Herligt bakket op af koret 'En Over En Under'. Rugsteds bas spiller hovedrollen i en dejlig tempofyldt rytme. Melodien er en perle fra Sebastians hånd og han har stensikkert haft masser af smil på læben undervejs. Nils Henriksen er gæstemusiker og ligger konstant på lur med sin elguitar.

Den færøske sanglærke, Eivør, er det helt rigtige valg til balladen Flyv Højt. En himmelsk melodi der flyver ind i alles hjerter. Eivørs dårende dejlige stemme får sanserne til at lette og man forføres i denne elegante komposition. Eivør er hvad Sissel var. Sebastian har gennem årene vist sin uovertrufne evne til at håndplukke sine sangerinder. Kun det bedste er godt nok…

Lis Sørensen og Eivør synger pladens største ballader...
Jeg Vil Ha' Ham er en munter sang med en super lækker rytme. Den synges af Sara Grabow, Karoline Munksnæs og Annika Aakjær. De tre sangerinder har et vers hver og synger så sammen på omkvædet. Deres stemmer er ret forskellige. Fra Saras sødmefyldte over Karolines glatte til Annikas mere rustne. Det giver en flot effekt i løbet af sangen, som netop tekstmæssigt ændrer dagsorden. Begyndende med 'jeg vil ha ham' (sødmen) til slutteligt 'vil ej ha ham' (det rustne). Det er Sebastian når det er allerbedst.

Povl Dissing funkler i Brummesangen. En popvise hvor Dissing på eventyrlig vis får strukket ordene ud så lange at man bliver helt betaget af hans teknik. Sebastian høres i det melodiøse omkvæd. Det hele fungerer blændende godt i denne ganske afdæmpede sang. Trods det afdæmpede udtryk opnår den stor virkning hos lytteren. Hatten af for Dissing og co.
Sebastian og Brummeren Povl Dissing i Sound Scape studiet, forår 2014.
******
22. august 2014
Fejende flot i Frederiksværk
- Konen med høreapparatet - på række 10 - bad inden koncerten publikum om ikke at klappe så højt, for så blev der knas med apparatet. Hendes bøn blev ikke hørt!

Det var en sprudlende Sebastian der tog hul på sin forårsturné i det hyggelige Gjethuset. En udsolgt sal blev vidne til en på mange måder anderledes og helt vidunderlig solo-koncert. Det er længe siden publikum har fået så mange overraskelser serveret i en og samme koncert. Her tænkes ikke kun på de helt nyskrevne sange som sad lige i Sultanens skæg. Men også på gamle klassikere som - indtil i dag - sjældent før har fundet vej til solo-scenen.

På Sebastianfan.dk afslører vi aldrig sætlister fra Sebastians igangværende turné. Men i Frederiksværk stod det klart at Sebastian var det stolte bøgetræ. Og på træet voksede mange smukke grene fra fem årtier.

Konen med høreapparatet proklamerede efter koncerten at hun ville til Sebastian-koncert igen...
Sebastian satte Ballerups borgmester på plads i Baghuset
Læs også:
Eventyrlig koncert på Fyn


Et særligt kendetegn ved Sebastians turnéer gennem de senere år har været ind- og udskiftning af sange fra koncert til koncert. I Foderstoffen havde H.C. Andersen pludselig en ekstra finger med i fingerspillet. Til stor glæde hos det medlevende fynske publikum. Foderstoffen ligger iøvrigt kun tyve minutter fra nationaldigterens fødested.

Fra den udsolgte koncert på Fyn går turen nu til Baghuset i Ballerup. Koncerten vil gå over i historien, idet det bliver den definitive sidste koncert der finder sted på Musikscenen i Baghuset. Musikscenen lukker og slukker efter 45 år.
29. marts 2014 - Forrygende start på turnéen:
- Trods finale i DR's X-factor show var salen proppet til sidste sæde. Og den største X-factor stod såmænd på scenen i Foderstoffen.
Efter et svip til Fyn gik touren lørdag tilbage til Sjælland hvor Baghuset i Ballerup stod for skud. Koncerten blev udsolgt i løbet af nul komma fem. På væggen hang plakater fra 30 års koncerter. Plakaterne af Sebastian og Niels Hausgaard var i overtal. Koncerten var formidabel, publikum sang højlydt og klappede med på mange af numrene. Stående ovationer to gange.

Flere blandt publikum video-optog med deres smartphones. Til sidst blev det simpelthen for meget og Sebastian henstillede til ikke at videofilme. Da Ballerups borgmester overhørte henstillingen og fortsatte med sit filmeri var der ingen anden udvej for Sebastian end at gå ham på klingen. Det kan nok være at han fik slukket for sin smartphone i en fart.

Efter koncerten gik borgmesteren på scenen for at takke Sebastian og Musikscenens grundlægger, Kirsten Jørgensen. Og borgmesteren lod da også en fin bemærkning falde om hvordan han var blevet sat på plads af Sebastian tidligere på aftenen. Det sker vist ikke så tit for Ballerups bykonge.

Sebastian havde taget en fantastisk buket af sange med til Ballerup. Øjeblikkets Mester var stærkt repræsenteret men vi fik også sange fra Tiderne Skifter, Den Store Flugt, Stjerne Til Støv, Cirkus Fantastica, Ronja Røverdatter og mange flere...
15. april 2014
Sebastian på tour
Sebastian-filmen rullede over skærmen den 4. oktober
Den to timer lange dokumentar om Sebastian genudsendtes på DR K den 4. oktober kl. 21.50.

Filmen gav seerne et sjældent indblik i Sebastians liv i musikkens tjeneste.

Blandt de medvirkende var Lis Sørensen, Sissel Kyrkjebø, Sara Grabow, Torben Bille m.fl.
9. oktober 2014
Det synger de...
Få overblikket:
- Sebastians nye album har mange gæstestjerner. Vi giver dig her overblikket over hvem der synger hvilke sange. Sebastian selv synger seks sange, herunder duetter med Lis Sørensen og Sara Grabow.
Sebastian synger Velkommen til Pjort (med Michael Falch og Allan Mortensen), titelmelodien Hodja fra Pjort, Vist er det et hårdt liv (sammen med Lis Sørensen), Ved Profetens skæg, El Greco, Den dejligste dreng (duet med Sara Grabow).
Lis Sørensen synger Vist er det et hårdt liv (med Sebastian) samt balladen Kærlighed og kildevand.
Povl Dissing synger Brummesangen, om fangevogteren der slås med spøgelser i Sultanens kælder.
Annika Aakjær synger Tæppebanker blues (med Mathilde Falch)
Sara Grabow synger Jeg vil ha ham (med Annika Aakjær og Karoline Munksnæs) samt Den dejligste dreng (duet med Sebastian).
Mathilde Falch synger Tæppebanker blues (med Annika Aakjær)
Karoline Munksnæs synger Jeg vil ha ham (med Sara Grabow og Annika Aakjær)
Lasse Helner og Jørn Mader synger Fiskernes sang (med Lukas Ballin og Ole Rasmus Møller)
Mastodonternes Minikor synger backing kor på flere af sangene.
Allan Mortensen synger Velkommen til Pjort (med Sebastian og Michael Falch) samt medvirker i koret En Over En Under, som synger kor på flere af sangene.
Michael Falch synger Velkommen til Pjort (med Sebastian og Allan Mortensen) samt den swingin' Tyv tror hver mand stjæler.
Laura Ritsmar synger En Ny Og Dejlig Dag.
Koret En Over En Under består af Gitte Naur, Allan Mortensen, Ole Rasmus Møller samt Iben Plesner.
Det suveræne studie-band består af Sebastian, Morten Kærså, Jan Sivertsen og Jens Rugsted.
Er udkommet
Er udkommet
Skønne Eivør synger balladen Flyv Højt.
18. juni
27.03 Gjethuset, Fr.værk, Sjælland   UDSOLGT
28.03 Foderstoffen, Rudme, Fyn   UDSOLGT
29.03 Baghuset, Ballerup, Sjælland   UDSOLGT
30.03 Brenderup Højskole, Fyn   UDSOLGT
31.03 Godset, Kolding, Jylland   UDSOLGT
03.04 Mantziusgården, Birkerød, Sjælland   UDSOLGT
04.04 Kulturcentret, Åbybro, Jylland   UDSOLGT
05.04 Fuglsøcentret, Knebel, Jylland   UDSOLGT
06.04 Tinghuset, Ulfborg, Jylland   UDSOLGT
09.04 Stakladen, Århus, Jylland    UDSOLGT
10.04 Skive Teater, Skive, Jylland   UDSOLGT  (læs anmeldelse)
11.04 Stubhuset, Støvring, Jylland   UDSOLGT
12.04 Magasinet, Odense, Fyn   UDSOLGT (læs anmeldelse)
13.04 Amager Bio, København, Sjælland   UDSOLGT
Forrygende turné slut - nye datoer annonceres
Da Sebastian søndag aften kl. 22.30 forlod scenen i Amager Bio var det samtidig afslutningen på en veloverstået forårs-turné. Sebastian samlede fulde huse overalt hvor han kom frem. Fra Ballerup til Brenderup, fra Åbybro til Århus. Han blev motaget som en helt og tog afsked med stående ovationer. Danmark elsker Sebastian og han elsker sit store og trofaste publikum, som utroligt nok aldrig finder ud af hvornår "..og sårn' er det ofte med køer" kommer i Den Lille Malkeko.
27.03 Gjethuset, Fr.værk, Sjælland   UDSOLGT
28.03 Foderstoffen, Rudme, Fyn   UDSOLGT
29.03 Baghuset, Ballerup, Sjælland   UDSOLGT
30.03 Brenderup Højskole, Fyn   UDSOLGT
31.03 Godset, Kolding, Jylland   UDSOLGT
03.04 Mantziusgården, Birkerød, Sjælland   UDSOLGT
04.04 Kulturcentret, Åbybro, Jylland   UDSOLGT
05.04 Fuglsøcentret, Knebel, Jylland   UDSOLGT
06.04 Tinghuset, Ulfborg, Jylland   UDSOLGT
09.04 Stakladen, Århus, Jylland    UDSOLGT
10.04 Skive Teater, Skive, Jylland   UDSOLGT
11.04 Stubhuset, Støvring, Jylland   UDSOLGT
12.04 Magasinet, Odense, Fyn   UDSOLGT
13.04 Amager Bio, København, Sjælland   billetnet.dk
Turné plan:
Sebastian overraskede alt og alle fredag aften:
******
Stjerne til Støvring
12. april 2014
- En stjerne kom fredag aften til byen Støvring. De koncertgængere som havde oplevet Sebastian tidligere på touren fik noget af en overraskelse da han udvidede sætlisten med fire sange...
At Sebastian har et stort og trofast publikum er cementeret på denne turné. Stadig flere sikrer sig billetter til forskellige koncertsteder. De ved efterhånden at ikke to koncerter er ens og at Sebastian varierer sin sætliste fra tid til anden. Men fredag aften fik publikum nu alligevel lidt mere end vanligt. Hele fire klassiske Sebastian-perler blev tilføjet sætlisten, hvilket forlængede koncerten med over 20 minutter. Det udsolgte Stubhus gik i ekstase. Ikke mindst fordi det var flere år siden Sebastian sidst havde sangene med på scenen...

I dagene optil var det Skive Theater og Stakladen i Århus der dannede den perfekte ramme. Også her var der totalt udsolgt og publikum var helt oppe at ringe. Gaffas læsere var hurtige på tasterne efter koncerten i Århus og uddelte seks flotte anmelderstjerner. Skive Folkeblad skrev om "en Sebastian i storform".

Sebastians forårs-turné slutter søndag aften i Amager Bio. Med få koncerter tilbage er status: en komplet udsolgt turné, tusindvis af begejstrede tilhørere og en trubadur i sit livs form.
Ballerups borgmester beklager opførsel i forbindelse med Sebastians koncert i Baghuset
Borgmester Jesper Würtzen trodsede Sebastians henstilling om ikke at videooptage under koncerten. Han blev herefter sat på plads af Sebastian - live fra scenen. Efter skriverier i Ballerup Bladet beklager borgmesteren nu sin opførsel og erkender at han ikke skulle have handlet som han gjorde. Mange blandt publikum oplevede desværre også en borgmester der tvang sig adgang til scenen og totalt ødelagde den eventyrlige stemning Sebastian havde bygget op.
Maria Stuhr er Sebastian-fan ud over det sædvanlige. Mere end 100 koncerter er det blevet til gennem tidens løb. Læs hendes beretning HER
Stuhr - på tour
Sebastian kan se tilbage på en ubeskrivelig fantastisk turné. Han lagde provinsens gader øde, tilegnede sine sange til navngivne personer, ændrede på sin sætliste undervejs og mødte sit store og trofaste publikum efter koncerterne. Sebastian er en ener i dansk musik. Han er for længst gået over i historien som Danmarks mest betydningsfulde musikskaber - og samtidig er han evig aktuel. Bravo, Sebastian...
Læs Skive Folkeblads anmeldelse HER
Sebastian på tour

Forsiden      Biografi      Nyhedsarkiv      Koncerter      Fanklub      Gæstebog      Diskografi      Kontakt      Fotos     Officiel facebook
Læs anmeldelse HER
1. september 2014