19. december fyldte Sebastian 64 år. 10 dage senere vistes den to timer lange dokumentarfilm om ham på DR K. Filmen gav et sjældent indblik i Sebastians lange liv i musikkens tjeneste.


2013 - endnu et begivenhedsrigt år
af: Christian Winther
Året går på hæld og det er tid til at se tilbage og gøre status. Sebastian-året 2013 blev ganske rigt på begivenheder. Sebastian havde gang i mange projekter og flere overraskelser i ærmet til sine mange fans.

Allerede få timer inde i det nye år blev tonen slået an. Cyrano opførtes ved årets nytårskoncert i Middelfart.

Januar stod i Skatteøens tegn. På Vejle Musikteater spillede forestillingen for fulde gardiner i Peter Audes instruktion. Det Gjørdingske Børneteater havde ligeledes Skatteøen på plakaten og fik stor succes. Sebastian selv var i fuld gang med forberedelserne til efterårets store Skatteø-opsætning på Mastodonternes hjemmebane i Hillerød.
Januar blev til februar. På Sejergaardsskolen i Tølløse opførtes Ronja Røverdatter. Skøn musik og gode skuespilpræstationer gjorde forestillingen til en dejlig oplevelse.

Sebastian offentliggjorde sin forestående turnéplan. En turné der bl.a. bragte ham til en borgerforening i Svendborg, en højskole i Brønderslev, et museum i Kerteminde og en kirke på Falster. I alt 11 koncerter på 22 dage. Turnéen, som fik titlen Lidt tosset er man vel i '13, meldte næsten udsolgt og udløste en regn af anmelderstjerner. I Gaffas 6-stjernede anmeldelse udråbtes Sebastian til 'dette kongeriges ypperste sangskriver'.
Lidt tosset er man vel i '13. Den officielle plakat på Sebastians forårs turné.
Sebastian leverede nogle af de mest vedkommende koncerter i sin karriere. Publikum mærkede fra start at her var noget særligt i gærde. Han varierede sangprogrammet fra aften til aften. Det betød at ikke to aftener var ens. Og han kom hele spektret rundt. Fra Den Store Flugt til I Danmark Er Jeg Født der var kommet i handlen få måneder inden. Fra sidstnævnte fik publikum titelmelodien samt Konen Med Æggene. Klask…


Halvvejs inde i turnéen døde musikskribent Torben Bille pludseligt. Udover et mangeårigt venskab var Bille forfatter til flere bøger om Sebastian. Samme aften - på Horsens Ny Teater - tilegnede Sebastian sangen Pludselig til Billen. En bevæget Sebastian modtog lange og anerkendende klapsalver fra det udsolgte teater.

Ved begravelsen i Frederiksberg Kirke sang Sebastian ligeledes Pludselig.
Musikmagasinet uddelte topkarakterer.
24. maj stod Sebastian på Plænen i Tivoli. Med sig havde han sit band samt en række gæstesolister. 35.000 tilhørere satte publikumsrekord for fredagsrock i Tivoli. Aftenen blev helt fantastisk og et flot punktum for den turné som han og bandet tog hul på året før.

Sommeren gjorde sit indtog i Danmark. På Nordfyns friluftsteater spillede Cyrano derudad i hele juli måned. Sebastian proklamerede fire eksklusive sommerkoncerter på Samsø og Sjælland. Her blev et begejstret publikum præsenteret for intet mindre end verdenshistorie da han gav smagsprøver på sin kommende Hodja-musical. Sangen En Ny Og Dejlig Dag tog kegler og skabte enorm forventning. Tiden kan kun gå for langsomt…

I august havde Sebastian og Mastodonterne så premiere på Skatteøen i Hillerød. Sebastian i rollen som manuskriptforfatter, komponist og instruktør. Frederiksborg Amts Avis var på pletten og kvitterede med seks flotte anmelderstjerner. Det var en glad Sebastian der blev kaldt på scenen kl. 22.40 på premiereaftenen. Senere rykkede forestillingen til Falkonersalen i København hvor den spillede for udsolgte huse og knaldrøde lygter. Hey ho, hvor det kørte…

Skatteøen blev instrueret af Sebastian. Her sammen med sin assistent Sabine Pedersen.
I september lagde Sebastian vejen forbi den hyggelige Tisvilde Bistro. To intime koncerter blev det til. Fredagens koncert blev gennemført trods gift i kroppen! Sebastian var tidligere på dagen blevet offer for en særdeles aggressiv hveps som satte et giftangreb ind i komponistens højre lillefinger.

Nogle uger senere var Sebastian hovednavnet ved Sønderborg Musikråds årlige prisfest. En række indbudte kunstnere var på scenen for at fortolke hans store sangskat. Det blev en overvældende og overraskende aften på mange måder. Eksempelvis da Sebastian sang Klovnerne som han ikke havde sunget i 30 år. Øjeblikkets Mester fandt ligeledes vej til live-scenen for første gang nogensinde.
I oktober opførtes Sebastians dramatiske musical Klokkeren Fra Notre Dame af 50 dygtige amatørskuespillere fra Ballerup teaterforening. Sebastian lagde vejen forbi og blev hyldet som en anden konge. Han kvitterede med ros til spillere og instruktører. Sangene Ave Maria, Et Hjerte I Verden samt Sangen Om Barmhjertighed gik lige i hjertekulen hos publikum.
Sebastian og ensemble på scenen i Sønderborghus. Han var hovednavnet ved den årlige prisfest.
En sen efterårsdag fik Sebastians vidunderlige nyklassiker Pludselig sit gennembrud i direkte TV. Det skete i DRs Mentor, hvor sangerinden Cecilie Trolle fremførte den smukke melodi med stor overbevisning. Thomas Blachmann sagde umiddelbart efter: - Jeg er fuldstændig smadret over det her. Det er et enestående øjeblik i dansk TV-historie.

I november var Sebastian aktuel med singlen Tosset med '13. En humoristisk, fandenivoldsk og helt igennem vidunderlig sang. Den fandenivoldske tone underbyggedes af sangens old school rhythm og sprøde blues-lyd med rødder tilbage i 60'ernes swinging London.

Senere i november blev endnu en Sebastian-musical kørt i stilling. Denne gang var det Pippi der sørgede for spilopper og godt humør i Helle Amatør Teaters flotte opsætning.
Den første egentlige Sebastian-single siden 1985.
I 2013 sejrede Sebastian og hans musik her, der og alle vegne. Og med udsigt til forårsturné og verdenspremiere på Hodja tegner 2014 til at blive endnu et år i Sebastians tegn.

Godt nytår…

Læs om Sebastian-året 2012 HER
GODT NYTÅR
80'ernes Boheme kunne i 2013 fejre 30 års jubilæum mens Over Havet Under Himlen fejrede 40 års jubilæum.
jubilæum

Forsiden      Biografi      Nyhedsarkiv      Koncerter      Fanklub      Gæstebog      Diskografi      Kontakt      Fotos     Officiel facebook