Et begivenhedsrigt år 2015

Sebastian var her, der og alle vegne i 2015. På landevejen, i TV samt på scenen i velgørenhedens tjeneste. Sangen Om Barmhjertighed blev i 2015 mere aktuel end nogensinde før.

af: Christian Winther

Sebastians Skatteøen tog i Folketeatrets opsætning på en tre måneder lang turné i januar, februar og marts. Udsolgte huse overalt og ekstra forestillinger blev planlagt undervejs. Skatteøen er og bliver Danmarks største musicalsucces og sangene dannede rygraden i forestillingen. Anmelderstjernerne væltede ned fra himlen. Da turnéen nåede til Svendborg dukkede komponisten op og blev hyldet som en ægte Admiral Grabow.

I marts var Sebastian hyppig gæst i Soundscape Studio på Frederiksberg. Det nye solo album med titlen Så Blidt Til Stede tog form. Sebastian udtalte, at det nye album var det bedste live-album han nogensinde havde lavet.

Den 4. april blev Tv-serien Nana (med Sebastians titelmelodi) kåret af DRs seere til 'Alle tiders bedste danske børne-udsendelse'.

På landevejen med Romeo

Sebastian indledte sin landsdækkende forårsturné på Danmarks besættelsesdag den 9. april. Location var Ishøj kulturcafe. Sebastian havde været i gemmerne og finde sange frem som han ikke havde sunget i mange år. Største overraskelse var Romeo som han aldrig tidligere havde sunget i solo-regi. Også Ostesangen, Så Blidt Til Stede samt Ingen Løn Men En Kejsers Tåre var med i ærmet. På turnéen besøgte Sebastian blandt andet Musikhuset i Århus og DR-huset i København. Nordsøens Oceanarium i Hirtshals og Gram Slot var også blandt de mange forskelligartede spillesteder.

Sebastian var hovednavnet i Skanderborg Kulturhus da byen fejrede Ole Lund Kirkegårds 75 års fødselsdag. Han fik følgeskab af Skanderborg Pigekor samt den unge sangerinde Laura Ritsmar.

I juni besøgte Sebastian amatørteatergruppen KLIMAs koncertopførelse af hans musicalsange. Det foregik på gågaden i Ballerup.

Sommeren bød på utallige opsætninger af Sebastians evigskønne musicals. Blandt andet Pippi på Ærø festspil, Ronja på Bovlund friluftsscene samt Nattergalen på Stevns friluftsscene.

Sebastian havde fem sommerkoncerter på tapetet. Heriblandt Skagen Festival og Pottegården i Ellinge Lyng, hvor den helt nye sang 'Skjulte Øjne' havde verdenspremiere. Koncerten på Pottegården blev spillet i 30 graders varme og Sebastian kunne bagefter vride hele to skjorter.

Pladebutikken Sound Station var fyldt til bristepunktet den 13. august. Anledningen var Sebastians første vinyl-release i 23 år. Så Blidt Til Stede var nu at købe som dobbelt-lp. Sebastian spillede en butiks-koncert og sagde med et glimt i øjet: -Vinyl er fremtiden. Så Blidt Til Stede forevigede den nerve og intensitet som Sebastians publikum har været vidne til ved solo-koncerterne.

Sebastian på Toppen

Den 14. august var Sebastian på morgenvisit i Go' Morgen Danmark. Til en snak om den kommende sæson af Toppen Af Poppen.

I løbet af efteråret rullede Sebastian sig ud som fortolker af sange fra Isam B, Mattias Kolstrup, Stine Bramsen, Lars Lilholt, Oh Land og Shaka Loveless. I sæsonens sidste udsendelse var Sebastian selv hovedpersonen. Hvilken finale! Optagelserne var fundet sted i Skagen inden sommerferien og Sebastian sendte løbende billeder til Facebook-siden, så de mange fans kunne følge med i deres idols gøren og laden.

Medlemstallet på Sebastians officielle facebook-side blev ti-doblet i løbet af 2015. På Sebastianfan.dk rundede man 84.000 unikke besøgende. Bravo.

Tilbage på hitlisterne

Sebastian udsendte i efteråret dobbelt-cd'en De Bedste Sange. I alt 38 sange fra en imponerende karriere, heriblandt den nye finurlige Skjulte Øjne, hvor Sebastian ironiserer overvågningssamfundet sammen med sangerinden Oh Land. De Bedste Sange strøg direkte til tops på iTunes albumhitliste og opnåede en flot 3. plads på Danmarks officielle hitliste.

Også sangene fra Toppen Af Poppen kom ud på cd. Især Sebastian-fortolkningerne blev downloadet i stor stil og fik gode placeringer på iTunes hitlister. Sebastian vendte i 2015 i den grad tilbage på hitlisterne.

Den 18. september var Sebastian tidligt oppe og gæstede Go' Morgen Danmark. Til en snak om bl.a. Toppen af Poppen og De Bedste Sange.

To dage senere sang han Du Er Ikke Alene i DRs og TV2s store indsamlingsshow til fordel for de syriske flygtninge. Ved sin side havde han Stine Bramsen.

Den 26. september lagde Sebastian vejen forbi amatørteatret KLIMAs opsætning af Cyrano. Til stor jubel for de mange medvirkende. Sebastian udtalte efter forestillingen, at den var både musikalsk, poetisk og rørende.

Norges førende teater, Rogaland, havde Ronja Røverdatter på plakaten i oktober, november og december. Grundet et rekordstort billetsalg blev forestillingen forlænget, først til januar og senere februar måned 2016.

Den 26. oktober modtog Sebastian LO-prisen fordi han gennem flere årtier har mindet danskerne om, at vi som mennesker skal være der for hinanden, ikke mindst de svageste i samfundet.

I november måned var Sebastian atter på landevejen. Alene med sin guitar henrykkede han sit store publikum. En komplet udsolgt turné vidnede om en trubadur i medvind. Sebastian tilegnede Sangen Om Barmhjertighed til ofrene for terrorangrebet i Paris. Det skete i Morsø Teater den 14. november, aftenen efter den forfærdelige tragedie i byernes by. Publikum var tydeligt bevæget. Turneen afsluttedes med to uforglemmelige koncerter i Store Vega, hvor også Stine Bramsen fandt vej til scenen. 

Den 19. november lagde Sebastian vejen forbi Gjethuset i Frederiksværk. Det lokale gymnasium havde Klokkeren Fra Notre Dame på tapetet. Den 3 timer lange forestilling fik flotte ord med på vejen fra komponisten himself.

Ved Stine Bramsens koncerter i Christianskirken den 26. november var det så Sebastians tur til at overraske. Han dukkede op og lagde hele kirken ned. Amen.

Mere velgørenhed...

Den 8. december bakkede Sebastian op om Frelsens Hærs julekoncert i Falconersalen. Beløbet gik ubeskåret til julehjælp for de fattigste i Danmark. Den 17. december indsamlede han sammen med bl.a. Outlandish over en kvart million kroner til de syriske flygtninge i Libanon og Jordan.

Sebastians popularitet kunne aflæses på bedste vis da Google offentliggjorte Danmarks mest googlede mænd og kvinder i 2015. Her opnåede Sebastian en 4. plads, lige efter teenageidolet TopGunn. Helt imponerende.

Den 19. december fyldte Sebastian 66 år. Kollegaer og fans fra ind- og udland sendte hilsner til fødselaren på de sociale medier. Blandt andre Donovan, Lis Sørensen og Michael Falch.

Kort inden jul opnåede De Bedste Sange GULD-status for et imponerende flot salg.

Mod slutningen af året offentliggjorde Sebastian sin kommende forårs turné. Indtil videre vil den bringe ham til 25 spillesteder rundt i landet. Der er med andre ord lagt op til et nyt og spændende Sebastian-år i 2016…

Godt Nytår.
Året der gik...

Forsiden      Biografi      Nyhedsarkiv      Koncerter      Fanklub      Gæstebog      Diskografi      Kontakt      Fotos     Officiel facebook