Nyhedsarkiv 2009
Fremragende bog om Sebastian er udkommet
Er der nogen der kender Sebastian, er det den mangeårige musikskribent (og æresmedlem af Sebastian Fan Club), Torben Bille. Han har fulgt Sebastian gennem årene.

Det er der kommet en fantastisk bog ud af, på mere end 300 sider. "Sebastian - Når Lyset Bryder Frem" er titlen og kan varmt anbefales. Det er noget nær den definitive bog om Danmarks største sanger og komponist.

Et mesterværk af Torben Bille
Læs Christian Winthers anmeldelse HER
Læs de første 24 sider gratis HER
Køb bogen HER
Sebastian har i 2008 fået et nyt management omkring sig, som varetager hans koncerter og lign. Marianne Juls "Musik & Sang" afløser således Jerry Ritz, som gennem mange år var Sebastians koncertarrangør. "Musik & Sang" har flere gamle Sebastian-kendinge i folden, så som Palle Mikkelborg og Alex Riel.
Sebastian skifter management
Mette Marckmann (billedet) spiller sammen med Jakob Morild m.fl. cabaret'en MÅSKE KU VI på Cafe Liva. Forestillingen er både morsom, poetisk og fuld af sange fra Sebastians store sangskat. Forestillingen spiller indtil 14. februar 2008.
SEBASTIAN CABARET PÅ CAFE LIVA
19. januar 2009
Donovan er tilbage på Skagen Festival 2009
19. april 2009
Se de historiske billeder fra Donovans møde med Sebastian på scenen ved sidste års festival HER
Sebastian giver fem koncerter til sommer
Sebastians mange fans får fem muligheder, for at opleve ham live i løbet af sommeren.

11. juli: Carlsberg Skulpturhave
29. juli: Holbæk Vandrehjem
30. juli: Frederikssund Festival
31. juli: Pottegården, Højby
1. august: Pottegården, Højby

Klik på det enkelte spillested for billetinfo.
VI SES TIL SEBASTIAN-KONCERT!
30. maj 2009
Sebastian klar med børnesangbog
Sebastian har gennem årene skrevet en række sange for børn. Mange af dem er idag klassikere. Ronja, Pippi, Nana, Hodja og mange flere.

Sammen med sit musikforlag, har Sebastian nu samlet sangene i en flot børnesangbog, som kommer på gaden i løbet af 2009
4. maj 2009
Sebastians udsolgte koncert-turné er slut
18. februar 2009
Læs resumé og anmeldelser her
Tiderne Skifter genudsendes på CD med spændende demo bonusmateriale
28. april 2009

PÅ GADEN 30. APRIL
KØB DEN HER
Sebastian på Copenhagen Jazz Festival 09
8. juli 2009
KØB BILLET TIL KONCERTEN HER
Så sker det på lørdag! Carlsberg åbner helt ekstraordinært skulpturhaven bag Carl Jacobsens villa på Valby Langgade 1. Anledningen er Sebastians koncert kl. 15 som et led i Copenhagen Jazz Festival 09.

I Politikens spalter har der været sat spørgsmålstegn ved, om Sebastian nu også passer sammen med en jazzfestival.

Hvis man vælger at definere Copenhagen Jazz Festival som en scene for traditionel jazz, ligger Sebastians vidunderlige musik selvfølgelig ikke lige til venstrebenet. Faktum er imidlertid, at det er rigtig mange år siden festivallen var så snævert defineret. Idag er Copenhagen Jazz Festival den største årligt tilbagevendende kulturbegivenhed i nordeuropa, med op mod en kvart million besøgende gæster.

Festivallens leder, Signe Lopdrup, siger om Sebastian (Politiken 4. juli 09): Vi synes, at han udviklingsmæssigt og kompositorisk er en af de helt store helte herhjemme. Vi synes faktisk ikke, vi har nogen, der er meget større. Vi synes så også, at han gennem medlemmerne af sine bands har en tilknytning til jazzen, og at han hører med til familien«.

Og det må man jo give hende ret i. Gode gamle Sebastian-musikere som Alex Riel og Palle Mikkelborg optræder også på Copenhagen Jazz Festival i år.

På lørdag klokken 15 får vi både KULTUR, SKULPTUR og TRUBADUR på een og samme gang :-)
Sangbogen indeholder noder og tekster til 32 skønne sange fra musicals, film, tv og plade. Ronja, Pippi, Hodja, Nana og Nattergalen. Endvidere Når Lyset Bryder Frem samt Trunte & Tromle.

Sangbogen er på 80 strålende sider og bliver et sikkert hit. Det er der flere grunde til. Selve opsætningen med klar opdeling af vers, omkvæd, B-stykke og så videre. Tonearten, som for langt de fleste sanges vedkommende er holdt i de mest enkle tomearter. Endelig de glade og farverige illustrationer af Jørgen Stamp.

Det er et dejligt sanghæfte, som er trykt på glat og tykt papir, der er lækkert at røre ved. Sebastians sangbog vil begejstre såvel familier som musiklærere rundt på landets skoler.

22. juni 2009
KØB DEN HER
Sebastians børnesangbog er udkommet
Sebastians personlige TOP-50
Sebastian har godkendt, at sebastianfan.dk offentliggører hans personlige TOP-50, over egne favoritsange - gennem alle årene.
SE SEBASTIANS PERSONLIGE TOP-50 HER
24. juli 2009
Sebastian støttede de afviste irakiske asylansøgere
Sebastian deltog 19. august i støttekoncerten på Københavns Rådhusplads til fordel for de afviste irakiske asylansøgere. Koncerten indsamlede 100.000 kroner til asylansøgerne. Sebastian har gennem det sidste års tid haft problemstillingen med på sine koncertturnéer, hvor han i "Sangen Om Barmhjertlighed" har sendt en appel til politikerne. Det er langt fra første gang Sebastian deltager i støttekoncerter. Sidste år indsamlede han ene mand 50.000 kroner til et børnehjem i Indien.
22. august 2009
15. maj 2009

Tiderne Skifter med de oprindelige demoer begejstrer anmelderne...
KØB DEN HER
Genudgivelsen af Tiderne Skifter er det PERFEKTE Sebastian-album. Udover originalindspilningerne får vi nu samtlige demo-indspilninger som bonus. En gave til alle Sebastians mange fans. Anmeldelser og omtaler opdateres løbende.....
LÆS WEBMASTERS GENNEMGANG HER
LÆS ANMELDELSE I JYLLANDS-POSTEN HER
LÆS ANMELDELSE I ARBEJDEREN HER
HØR SEBASTIAN OM TIDERNE SKIFTER (DR P2)
LÆS ANMELDELSE i NORDJYSKE HER
Sebastians udsolgte koncertturné begejstrer anmelderne

Fyens Stiftstidene uddelte 4 flotte stjerner til Sebastians koncert på Dexter i Odense (18. januar). Avisens anmelder skrev blandt andet; "Der behøver ikke nødvendigvis at være 20.000 tilskuere til en koncert, før den er en høj billetpris værd. At sidde få meter fra en troubadour som Sebastian er en unik oplevelse, der bestemt kan anbefales."

Musikmagasinet Gaffa uddelte 5 super stjerner til Næstved-koncerten (22. januar), og anmelderen skrev under overskriften "En eventyrlig aften i himmerige", at "...man må bøje sig i støvet, ikke bare for sangenes kvalitet, men Sebastians sang og fremførelse var så klar og inderlig, at hvis man kan li’ Sebastian, fås det ikke meget bedre." Læs hele anmeldelsen HER

Midtjyllands Avis skrev om Silkeborg-koncerten (29. januar), at "Sebastian havde publikum i sin hule hånd, og med sin underspillede mimik, fagter og humor fyldte han hele rummet ud og skabte en intim stemning med nærvær og kontakt." Læs hele anmeldelsen HER
12. februar 2009
Sebastians sommerturné blev en dundrende succes
Sebastian i topform, Holbæk 29. juli
Læs anmeldelse af Holbæk-koncerten i NordVest Nyt her
22. august 2009
Sebastian's solo-tour rundt på Sjælland blev en succes af de helt store. Den startede 11. juli på Copenhagen Jazz festival og sluttede 3. august på Tisvilde Bio & Bistro. Samtlige spillesteder kunne melde om udsolgte huse. Sjældent har så mange sunget så højt med på hans sange, sjældent har klapsalverne lydt så længe. Publikum har båret ham frem, og turnéen udviklede sig nærmest til en sand hyldest af Danmarks største sangskriver gennem tiden.

Nordvest Nyt skrev blandt andet: "Sebastian formår med sine sange at berette om og fastholde de store øjeblikke i livet, når han kobler poesiens penselstrøg med melodier, der kryber helt ind i sjælen. Sebastian mestrer både de sjove og provokerende sange, men også de stemningsfulde og sørgmodige, de tænksomme og romantiske sange, der får os til at give os hen musikkens magi".


Sebastian Band genopstår og drager på turné
- billetsalget er startet
Sebastian samler - helt sensationelt - sit gamle band. Anledningen er hans 60 års fødselsdag til december.

Publikum kommer til at opleve uforglemmelige stjernestunder med musikere fra Sebastians legendariske orkestre, fra både 70'erne og 80'erne. Musikere der har medvirket på hans største pladesucceer gennem tiderne.

Koncerterne, som bliver døbt "Sebastian Band Dream Team Tour" har i bandet bl.a. Alex Riel, Nils Henriksen, Morten Kærså, Michael Friis og Klaus Menzer.

Der vil på flere af koncerterne desuden være overraskelser og gæsteoptræden.


Tour-plan:

28/11 Falconersalen, København
29/11 Falconersalen, København
30/11 Koncerthuset, Odense
01/12 Skråen/Nordkraft, Ålborg
08/12 Musikhuset, Århus
09/12 Musikhuset, Århus
Se plakat i stor størrelse samt billet-information
Billetsalget er startet: 7015 6565
Billetsalget er startet: 7015 6565
Billetsalget er startet: 7015 6565
Billetsalg på 7026 3267

Billetsalget er startet: 7015 6565
Billetsalget er startet: 7015 6565
Sebastian indtog Copenhagen Jazz Festival 2009
Sebastian indledte sin koncert med et ydmygt håb om, at nogen blandt publikum syn's at hans sange var - om ikke jazzmusik - så i det mindste musik. Det ydmyge blev dog hurtigt afløst af det poetiske, det humoristiske, det politiske, det følelsesmæssige og mere til. Kort sagt; hele den store spændvidde som Sebastians musik indeholder.

Trods en billetpris på det dobbelte af hvad en Sebastian-koncert normalt koster, var der mange mennesker der havde fundet vej til Carlsbergs smukke og romantiske Skulpturhave. Som Sebastian sagde fra scenen: "vi er i haven hvor kvinderne har tøj på", med hentydning til, at alle kvindeskulpturerne bærer behørige klæder.

Og vi fik det hele. Hits som Du Er Ikke Alene, Måske Ku Vi, Ronja Røverdatter og Her Er En Sang. Rariteter som En Virkelig Digter og Sangen Om Barmhjertighed. Og duetter (med datteren Sara) i Sangen Om Langfart og Rose. Sidstnævnte tilegnet en kær ven, som døde dagen før koncerten. Et meget følelsesmæssigt øjeblik.

Jazzfestivallens leder, Signe Lopdrup, har udtalt, at "Sebastian er en af de største kompositoriske helte vi har i Danmark". Og den holdning er hun ikke alene om at have. For stod det til publikum, havde Sebastian endnu ikke forladt scenen.
(stort foto) Trudabur og skulptur i  aktion
(indsat foto) Sebastian og datteren Sara i duet
Sebastian i radioens P3 og P4
Sebastian var i november gæst i de populære radioudsendelser "Ibens harem" (P3) og "Cafe Hack" (P4). Her fortalte han blandt andet at han har en drøm om at lave en almindelig Sebastian rock/pop-plade.
Sebastian i Ibens Harem
Unge kunstnere hylder Sebastian på ny CD
Toppen af poppen er gået sammen for at lave en hyldest-cd til Sebastian. CD'en indeholder et sandt festfyrværkeri af Sebastian-klassikere fra 70'erne og 80'erne. En uge efter udgivelsen indtog den 4. pladsen på Danmarks officielle album hitliste.
Jernbyrd har haft verdenspremiere i Danmark.

Anmeldelser og  billeder HER
Jernbyrd sejrer i Tåstrup
Sebastian benyttede fredag aften muligheden for at sende en hilsen til pressens teateranmeldere. Det foregik i DR programmet "Hvad nu, Sebastian?". I et interview med Andrian Hughes fortalte Sebastian, at det var hans indtryk at mange anmeldere gik ind til Jernbyrd med det klare formål at slagte forestillingen i deres efterfølgende anmeldelse.

"Der er blevet færre teateranmeldere, og mange af dem er til avantgarde og eksperimenterende teater. De er i høj grad det talte teaters forsvarer, og har et horn i siden på den folkelige danske musical", fortalte Sebastian.
Sebastian gav teater-anmelderne tørt på
December 2009
Jernbyrd massakren
Som en pendent til anmeldernes nedslagtningen af Jernbyrd blev Skatteøen nævnt. Da den havde premiere i 1986 blev den ligeledes jordet af mange anmeldere. Den spiller nu på 23. år og publikum elsker den.


Sebastian fandt det beskæmmende, at ingen anmeldere beskæftiger sig med det dramatiske og aktuelle tema i Jernbyrd; at forældre sender deres børn ud i krig, og de konsekvenser det medfører. Ifølge Sebastian skyldes det, at folkelige musicals ikke må handle om noget som helst. For kun derved kan anmelderne opretholde musicalen som fjendebillede.
Året der gik
2009 var et helt utroligt begivenhedsrigt år for Sebastian og alle os, der interesserer sig for Sebastian og hans musik. Her er en gennemgang af året der gik, hans længste fødselsdag nogensinde.....
December 2009
læs mere HER
KØB HYLDESTPLADEN HER
Sebastians "De Største Hits" har opnået GULD, efter blot fire uger i handlen. Og salget stormer deruda'. Faktisk mangler der under 5.000 solgte eksemplarer i at opnå PLATIN. Fantastisk.
Guldplade til De Største Hits
Også hyldestpladen "En hyldest til Sebastian" har efter syv uger opnået GULD.  En række unge danske kunstnere fortolker Sebastians sangskat fra 70'erne og 80'erne. Bl.a. Sys Bjerre og Sara Grabow.
KØB DE STØRSTE HITS HER
December 2009
Sebastian Band blev tiljublet over hele landet
Sebastian band var på landevejen i november og december. Touren blev en kanon succes med udsolgte huse og stor jubel hos publikum og anmeldere. Herunder har vi samlet en række anmeldelser og indtryk fra touren:

Læs sebastianfan.dk's premiere-review HER
Læs 5-stjernet anmeldelse i Fyens Stiftstidende HER
Læs den 5-stjernet anmeldelse i Nordjyske HER
Læs Gaffas anmeldelse af koncerten i København HER
Læs Torben Billes indtryk fra koncerten i København HER
Læs Michael Falch's blog om sin gæsteoptræden HER
December 2009
Sebastian Band vælter Odense
Et udsolgt Odense Koncerthus dannede rammen om Sebastian Band tirsdag 1. december. Gæstesolister var Lasse & Mathilde og færøske Eivør. Begejstrede anmeldere strøg om sig med stjerner.
Læs 5-stjernet anmeldelse i Fyens Stiftstidende
Læs artikel i Fyens Amts Avis
3. december 2009
Sebastian Band indtager Ålborg
Da Sebastian og hans drømmeband onsdag 2. december gik på scenen i Multihallen i Ålborg gentog mønstret sig fra de forgående dages koncerter. Ellevilde tilhørere og masser af stjerner i de efterfølgende anmeldelser. Sebastian havde Lasse & Mathilde med som gæstesolister.
Læs den 5-stjernet anmeldelse i Nordjyske
4. december 2009
Sebastian sang for frivillige i Albertslund
Sebastian og Søren Pilmark stod for underholdningen, da Albertslund kommune havde inviteret alle kommunens frivillige til stor fest i MusikTeatret. Sebastian øste ud af sin store sangskat til stor begejstring for publikum, inden han tog videre til aftenens koncert i Hillerød.
2. februar 2009

Forsiden      Biografi      Nyhedsarkiv      Koncerter      Fanklub      Gæstebog      Diskografi      Kontakt      Fotos     Officiel facebook