Sebastian rundede 60 år den 19. december. Faktisk har det været den længste fødselsdag i hans liv. Den startede allerede i januar måned, hvor vi på sebastianfan.dk kunne oplyse, at der ville ske rigtig meget i løbet af 2009. Og mange af projekterne ville relatere til den runde dag.

I juli måned tog Sebastian på årets anden turné. Den inkluderede også et par festivaler. På Copenhagen Jazz Festival fyldte han Carlsbergs skulpturhave til en dobbelt-koncert, med sin datter Sara Grabow. Politiken mente ikke at Sebastian havde noget at gøre på en jazz festival. Festivalens leder, Signe Lopdrup, tog til genmæle: "Vi synes, at Sebastian udviklingsmæssigt og kompositorisk er en af de helt store helte herhjemme. Vi synes faktisk ikke, vi har nogen, der er meget større. Vi synes så også, at han gennem medlemmerne af sine bands har en tilknytning til jazzen, og at han hører med til familien".

Sebastian udgav kort efter dobbeltpladen "De Største Hits". Den behøvede kun få uger for at opnå guldplade-status. I skrivende stund nærmer den sig platin.Og næppe har vi forladt det gamle år før billetsalget til hans solo turné i foråret 2010 er startet. Selv har Sebastian dog proklameret, at han nu vil tage den lidt med ro ovenpå et hektisk år. Hans længste fødselsdag nogensinde.....

2009: et begivenhedsrigt Sebastian-år
af: Christian Winther
Året startede med en solo turné rundt i hele landet. Næsten 30 spillesteder på 30 dage. Hans betagende stemme og flotte guitarspil harmonerede perfekt sammen med den gode lyd der var på spillestederne gennem hele touren. Udover de mange traditionelle koncertsteder, bragte touren ham også til Slezvig, til et vandrehjem, til en kro, til en eftermiddagsoptræden for frivillige i Albertslund samt til en kirke på Christianshavn.

På Café Liva satte man Sebastian-cabaret'en "Måske Ku' Vi" op med stor succes. Udsolgte huse og masser af skønne Sebastian-sange. Mange af sangene i helt nye fortolkninger og i helt overraskende sammenhænge. Meget originalt. Suuccesen var så stor at den blev genopsat senere på året.

Forårets mest spændende CD var ubetinget genudgivelsen af Tiderne Skifter. Nu som dobbelt-cd, med de oprindelige demoer, som mange havde ventet i årevis på at få mulighed for at høre. Cd'en blev modtaget med masser af anmelderstjerner.

Forsommeren bød også på en skøn børnesangbog med alle Sebastians dejlige børnesange. Her var både Ronja, Hodja, Pippi, Nana, Trunte og Tromle samt mangle flere samlet på eet sted. Hæftet var fyldt med farverige illustrationer.
I august deltog Sebastian i støttekoncerten på Københavns Rådhusplads til fordel for de afviste irakiske asylansøgere. Koncerten indbragte over 100.000 kroner.

I sensommeren kastede Sebastian sig over arbejdet som instruktør på sin nye Jernbyrd-musical. Den havde verdenspremiere i oktober på Tåstrup Teater. Det blev teatrets største publikumssuccess nogensinde.

Toppen af dansk pop udgav hyldestpladen "En Hyldest Til Sebastian". Pladen røg hurtigt opad på hitlisterne. Den har i skrivende stund allerede hentet en guldplade.

Torben Bille udgav sin store bibel om Sebastian, "Sebastian - Når lyset bryder frem".

I slutningen af november tog Sebastian på årets tredje turné! Denne gang med drengene fra det genopstandne Sebastian Band. Ekstrakoncerter måtte arrangeres. Succesen var enorm.

Midt i december kom så det store Sebastian nodehæfte med titlen "Hjerternes Sange". 175 af de største sange samlet i eet smukt hæfte.

Sebastian var desuden en flittig gæst i radio og TV. Både i forbindelse med Sebastian-cabaret, bog- og cd-udgivelser, Jernbyrd-premiere og Band tour. Overalt blev hans musicals sat op. Skatteøen på Folketeatret, Ronja Røverdatter hos Mastodonterne, for ikke at glemme alle de mange amatøropsætninger rundt omkring i Danmark.

Sebastian og hans musik var virkelig her, der og alle vegne i løbet af 2009.

Forsiden      Biografi      Nyhedsarkiv      Koncerter      Fanklub      Gæstebog      Diskografi      Kontakt      Fotos     Officiel facebook