Nyhedsarkiv 2011
Skatteøen - 25 år
I år er det 25 år siden, at Sebastian udsendte Skatteøen. Et album der blev startskuddet til Sebastians karriere som musical-komponist. Det bliver nu markeret med en jubilæumsudgave. Udover de originale sange finder vi seks af sangene i demo-versioner.

SOM BONUS vedlægges et 40 minutters DVD-uddrag af Sebastians legendariske 1986-koncert på Kronborg med band. Såvel CD som DVD har gennemgået en væsentlig lyd- og billed opdatering, og fremstår nu i fantastisk flotte nymasteret udgaver.

CD og DVD er pakket i en lækker Deluxe digipack, inklusive 20 siders booklet med de originale synopsis'er samt tekster på samtlige sange.

Er udkommet
KØB SKATTEØEN CD+DVD HER
Sebastian udsender nyt album til efteråret
Efter to årtiers pause på albumfronten er Sebatian klar med en ny plade til efteråret. Sangskriveren har givet sig selv tid og ro til at skrive de sange, som har trængt sig på, og det nye album vil være hans første egentlige studiealbum siden "Miraklerns Tid" fra 1990.

"Lysten har ligget der hele tiden. Men det ene teaterprojekt har affødt det andet, og det krævede, at jeg ryddede bordet helt, hvis jeg skulle lave et nyt album. Det gjorde jeg, da jeg var færdig med at turnere sidste år, og det gav mig blod på tanden", fortæller Sebastian om den nye udgivelse.

Pladen kommer til at indeholde 10 nye sange, som i øjeblikket er ved at blive indspillet med et hold af Sebatians nærmeste samarbejdspartnere - Morten Kærså, Michael Friis, Klaus Menzer, Nils Henriksen og Perry Stenbäck.


Det rocker for vildt i pladestudiet
Sebastianfan.dk på visit i studiet:
Sebastianfan.dk fik - helt ekstraordinært - lov til at kigge forbi Soundscape Studio i København. Her er Sebastian ved at finpudse sine nye sange, som nu er færdigindspillet og i slutningen af mixe-processen. Vi fik lov til at lytte med på et par af numrene, og kan kun sige: DER ER VIRKELIG VIRKELIG VIRKELIG NOGET AT GLÆDE SIG TIL!

Der er stadig ingen officielle oplysninger om sang- eller albumtitel. Men Sebastian oplyste, at der på et snarligt tidspunkt kommer en "teaser" fra Sony. Den vil straks efter kunne ses her på sebastianfan.dk. Pladen ventes på gaden til efteråret. Pu-ha.....tiden går ALT for langsomt :-)
Sebastian og Michael Friis i Soundscape Studio, juni 2011. Foto: Christian Winther
Hyldest-koncert til ære for Sebastian er AFLYST
Alle havde de meldt deres ankomst. Anne Dorthe Michelsen, Sys Bjerre, Sara Grabow og med dem mange flere. Glædet sig til at hylde Danmarks største sanger og komponist, Sebastian, den 15. september. Men på grund af voldsomme regnmængder og deraf oversvømmelse i Jazzhouse har man set sig nødsaget til at lukke spillestedet i mindst seks uger.
Alle som har købt billet får prisen refunderet. Henvendelse tlf. 70 263 267
Medier og fans glæder sig til Sebastians nye album
Nedtællingen er startet:
Mange fans fik morgenkaffen galt i halsen da avisen blev lukket op 1. april. Ku det virkelig være sandt at Sebastian snart var klar med et nyt studie-album? Men den var skam god nok! Endnu en mega nyhed har fundet vej til medierne, fra Fyens Stiftstidende over Gaffa og til tabloidpressen: Sebastian is back! Fans debaterer ivrigt nyheden, og også på sebastianfan.dk har de første forventningsfulde kommentarer fundet vej til gæstebogen. 
Sebastians musicals opføres overalt
Det er ikke kun de store professionelle teaterscener der arbejder med Sebastians populære musicals. Gennem alle årene har diverse amatøropsætninger set dagens lys i kulturhuse, skoler, kirker, teaterforeninger, ungdomscentre osv.

Helt aktuelt er Skatteøen på Viby Efterskole, hvor over 100 elever har lagt bøgerne på hylden for at prøve kræfter med musical-genren. Skatteøen havde premiere 3. februar. På Ærø er det netop besluttet, at dette års festspil bliver Ronja Røverdatter. Kulissen bliver den tørlagte voldgrav ved Søbygaard. Musicalen får premiere 13. juli. Og så er Mastodonterne netop gået i gang med Pippi, hvor det er Sebastian selv der står for instruktionen.

Sebastians musicals er her, der og alle vegne!
Skatteøen på Folketeatret
12. marts går den vilde skattejagt til tonerne af Sebastians udødelige sange på Folketeatret. Hispaniola letter anker og sejler ud over det Caribiske hav blandt eneboere med hang til ost, pirater, søulke og med en led sørøver ved navn John Silver lige i hælene.
Køb billetter HER
Premiere på Pippi 26. august
Nedtællingen er startet til årets Pippi-forestilling. Sebastian og Mastodonterne glæder sig til at give den gas i Hillerød og København.
Sebastian og hans nye Pippi, Bolette Engstrøm Bjerre.
Så er første single fra Sebastians kommende album "Øjeblikkets Mester" klar til download. Sangen hedder "Dejligt Indeni" og er en varm og munter sommersang.
Første single er kommet
Sebastian og Michael Friis har produceret det kommende album.
Download DEJLIGT INDENI her
Pippi væltede Hillerød
Sebastians Pippi fik en flot premiere 26. august i Hillerød. Klokken 21.30 blev Sebastian kaldt på scenen for at modtage sine velfortjente blomster, som komponist, tekstforfatter og instruktør på forestillingen. Stående ovationer ledsagede seancen. BRAVO!
Nu kører forestillingen så derudad indtil 4. september. Absolut anbefalelsesværdig. For inkarnerede Sebastian-fans kan det oplyses, at der i årets forestilling er indlagt spor til såvel "Når Lyset Bryder Frem" og "Skatteøen". Så kan du jo selv se om du kan finde/høre hentydningerne når du ser forestillingen:-)
KØB BILLETTER HER
Sebastian flankeret af holdet bag Pippi til premieren i Hillerød. Foto: Christian Winther
1: Sang Sebastian mindst een sang fra Pippi-musicalen på hans turné i sommeren 2010? NEJ
2: Var Astrid Lindgren tilstede ved Pippi-premieren i Cirkusbygningen 1999? NEJ
3: Hvor i København blev Pippi opført i 2003? CIRKUSBYGNINGEN
4: Hvor på Sjælland blev Pippi opført i 2005? FREDERIKSBORG SLOTSHAVE
5: Hvor i København blev Pippi opført i 2007? KULTURKAJEN
6: Melodien fra "Pippi's Godnatsang" er oprindelig udgivet i 1988. Hvad hed sangen dengang? GODNATSANGEN
Vinderen fundet: Paula Højlund
Det blev sebastian-fan Paula Højlund som vandt konkurrencen om to premiere-billetter til Pippi i Tivoli. Et stort tillykke herfra. Paula havde 5 ud af 6 rigtige, og altså flest af alle de deltagende. Herunder kan du nu se svarene på de - indrømmet - lidt svære spørgsmål. Vinderen er blevet kontaktet privat.

Vind premiere-billetter
Sebastians musicals sættes op overalt
Sebastians elskede musicals sættes op overalt i landet. Sådan har det været gennem mange år. Det skønnes at Cyrano, Pippi, Ronja, Nattergalen, Skatteøen og Klokkeren har været opsat i flere tusinde sammenhænge i kulturhuse, skoler, kirker, teaterforeninger, ungdomscentre etc. Helt aktuelt opføres Sebastians nyeste musical Jernbyrd på New Horbelev Festival (3. og 4. september) af det lokale amatørteater. Ronja opføres (indtil 18. september) på Sprøjtehus Teater i Nykøbing F, hvor billetter kan købes via billetnet.

Desuden spiller Pippi i Hillerød (indtil 4. september) og Hodja snart på Engelsborgskolen i Lyngby. I disse valgtider er det svært at vælge om X'et skal sættes ved Pippi, Ronja eller Hodja. Det sikreste valg må derfor være at sætte sit X ved SEBASTIAN!
Plakaten fra Sprøjtehus Teater
Sebastian-hilsner til alle fans
Sebastian sender en række videohilsner til alle fans forud for udgivelsen af hans kommende album. Her får vi et indtryk af stemningen i Soundscape studiet. Videoerne er lavet helt eksklusivt til alle Sebastians mange fans landet over.
SE ALLE VIDEOER HER
I den seneste video fortæller Sys Bjerre om sin medvirken på sangen Luftkasteller.
Ny Video
Sebastian støttede op om årets Psykiatritopmøde
Sebastian åbnede Det Sociale Netværks årlige psykiatritopmøde, som fandt sted på Frederiksberg Gymnasium 1. oktober. Her var psykisk sårbare - brugere og pårørende - i centrum dagen igennem.

Sebastian havde planlagt tre numre, Hos Ingeborg, Her Er En Sang og Du Er Ikke Alene. Men de mange fremmødte krævede mere, så Den Lille Malkeko kom sørme også til psykiatrimøde, som ekstranummer. Af øvrige medvirkende sås blandt andet Poul Nyrup Rasmussen, Reimer Bo Christensen og Sys Bjerre.
Sebastian på Frederiksberg Gymnasium
Så har Pippi indtaget TIVOLI
Køb billetter til hele spilleperioden HERfredag 14. oktober kl. 19
lørdag 15. oktober kl. 12
lørdag 15. oktober kl. 16
søndag 16. oktober kl. 12
søndag 16. oktober kl. 16
mandag 17. oktober kl. 19
onsdag 19. oktober kl. 12
onsdag 19. oktober kl. 16
torsdag 20. oktober kl. 12
torsdag 20. oktober kl. 16
lørdag 22. oktober kl. 12
lørdag 22. oktober kl. 16
søndag 23. oktober kl. 12
Pippi (Bolette Bjerre) og Sebastian i Tivolis koncertsal forud for premieren
Pippi sluttede af med manér! Søndag 23. oktober kl. 14.30 blev der sat punktum for årets store Pippi-succes. Koncertsalen i Tivoli har i efterårsferien dannet rammen for Sebastian og Mastodonternes forrygende musical. Hele tre ekstra fremkaldelser måtte der til inden de medvirkende fik lov til at trække sig tilbage og fejre succeen.

Sebastian blev, som ved premieren i Hillerød, kaldt på scenen til stor begejstring hos publikum, der som sædvane havde en aldersspredning fra  4 - 90 år. Flot afslutning på en fantastisk musical..
Pippi har sagt godnat for denne gang...
Sebastian og Pippi (Bolette Bjerre)
Da Sebastian onsdag aften trådte ind i Guds hus på Christianshavn var det samtidig afslutningen på en fantastisk turné. Et udsolgt triumftog med en Sebastian i hopla. Uanset hvor scenen var sat blev han modtaget med åbne arme og kvitterede med fantastiske koncerter hvor nye og gamle sange gik hånd i hånd. Sebastian har endnu en gang bevist, at han er KONGE af håbet i dur og mol!
Tour-datoer:
10. nov. Norsminde Kro UDSOLGT
11. nov. Tisvilde Bistro UDSOLGT
12. nov. Pottegården UDSOLGT
15. nov. Rampelys UDSOLGT
16. nov. Skråen Ålborg UDSOLGT
18. nov. Nørregade, Maribo UDSOLGT
19. nov. Godset Kolding UDSOLGT
20. nov. Kansas City, Odense UDSOLGT
21. nov. Tornøes Hotel UDSOLGT
23. nov. Christians Kirke UDSOLGT
Tak til Sebastian-fan Morten Larsen, som gav os stemningsrapporter fra spille-stederne. Tjek hans tour-dagbog HER
Sebastian indtog Skråen i Ålborg
Fem anmelderstjerner i Nordjyske.
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
Læs anmeldelse fra Skråen HER
Sebastian afsluttede udsolgt triumf-turné i København
17. november:
24. november:
Sebastian forud for koncerten i Christianskirken. En koncert hvor Kongen for en stund tog bolig i Guds hus.   Foto: Christian W.
Ved Sebastians koncert i Tisvilde Bio & Bistro for nylig trådte hans datter, sangerinden Sara Grabow, pludselig ind på scenen og annoncerede en kæmpe nyhed. Cirkus Fantastica skal sættes op på Folketeatrets store scene i løbet af efteråret 2012. Der bliver tale om en teaterkoncert, hvor Sara selv medvirker. Sebastians oprindelige sange fra 1979 suppleres med andre Sebastian-sange fra perioden.
Cirkus Fantastica på Folketeatret i '12
På rollelisten står bl.a. Lars Knutzon og Tammi Øst.
Coveret til 1979-pladen, Cirkus Fantastica
Sara Grabow
Et tour-de-force mesterværk
Øjeblikkets Mester er på gaden og champagnepropperne springer på avisernes kultur-redaktioner. Stjernene vælter ganske enkelt ned over Sebastian. Flest fra Information, som tildeler Øjeblikkets Mester alle himlens stjener. Vi samler løbende reaktioner fra medier og fans her på sebastianfan.dk. Det er svært at få armene ned....
Information giver alle himlens stjerner til Øjeblikkets Mester og skriver: Ti nye flotte sange fortryller fuldstændig vor mand i afdelingen. Læs hele anmeldelsen i Information HER
Alle himlens stjerner
*
*
Gaffa giver 5 stjerner og skriver: Glimrende comebackplade der rækker langt ud over øjeblikket. Læs hele Gaffa-anmeldelsen HER
*****
Nordjyske giver 5 stjerner og skriver: Sebastian - stærkt tilbage. Læs hele anmeldelsen fra Nordjyske HER
*****
JydskeVestkysten giver 5 stjerner og skriver: Sebastian er meget mere end øjeblikkets mester. Læs hele anmeldelsen i Jydskevestkysten HER
*****
****
Politiken giver 4 stjerner og skriver: Sebastian er konge af håbet i mål. Læs hele anmeldelsen i Politiken HER
JyllandsPosten giver 4 stjerner og skriver: Sebastian genvinder ubesværet sin position som en af de mest vedkommende og poetisk opvakte sangskrivere, som dette land råder over. Læs hele anmeldelsen i JyllandsPosten HER
****
- masser af anmelderstjerner til Sebastian
Læs også Morten Larsens blog "Sebastian er årtiers mester" , hvor han anmelder Øjeblikkets Mester - HER
KØB DEN HER
Læs Sebastianfan.dk's gennemgang af Øjeblikkets Mester HER
2011 - et begivenhedsrigt Sebastian-år
Læs Sebastianfan.dk's resumé af året HER

Forsiden      Biografi      Nyhedsarkiv      Koncerter      Fanklub      Gæstebog      Diskografi      Kontakt      Fotos     Officiel facebook