2011 - et begivenhedsrigt Sebastian-år
2011
Mens Danmark lå begravet i hvid vinter gik den vilde skattejagt på Folketeatret. Hispaniola lettede anker endnu engang, til tonerne af Sebastians udødelige sange.

Skatteøen gik ikke kun på Folketeatret og i diverse amatøropsætninger rundt i landet. Også i pladebutikkerne rørte John Silver på sig. I anledning af 25-året udsendtes nemlig en jubilæumsudgave med de oprindelige sange, demoer samt en koncert-dvd med sangene, fra Kronborg slot. Guf for samlere og andet godtfolk.

1. april var der mange fans der var ved at få kaffen galt i halsen. Var det virkelig rigtigt når aviserne skrev, at Sebastian barslede med et nyt studie-album til efteråret - eller var det en aprilsnar? Heldigvis var den god nok, og 2011 blev således året mange fans havde ventet på i 20 år. Nyt Sebastian-album. Det sværeste var ventetiden indtil efteråret kom...
Danmarks Radio er - som det er mange bekendt - ved at digitalisere hele programfladen gennem alle årene. Det bød på en del herlige gensyn med Sebastian i det forgangne år. Nattergalen, Kanal 22, Lørdagskanalen og Schhyy det' lørdag var nogle af de udsendelser der så dagens digitale lys. Skønne gensyn med Sebastian og hans store bagkatalog.

Sebastian og Mastodonterne havde i 2011 Pippi på programmet. Frederiksborghallen og Tivolis koncertsal dannede rammerne om en virkelig dejlig forestilling, fuld af nye spilopper i forhold til tidligere opsætninger. Musikken talte for sig selv. Sebastian instruerede forestillingen.
Sommeren ramte Danmark, og når Sebastian ikke var i Villa Villakulla var han at finde i pladestudiet, på Frederiksberg. Her finpudsede han, sammen med Michael Friis, efterårets pladeudgivelse. I månederne op til release indspillede Sebastian en række små videohilsner med godbidder fra studiet. En af hilsnerne var dedikeret alle fans på sebastianfan.dk.

Det var Sebastian der åbnede Det Sociale Netværks årlige psykiatritopmøde. På frivillig basis og i den gode sags tjeneste leverede han en mini-koncert på en dag hvor psykisk sårbare - brugere og pårørende - var i centrum.
En stor hyldest-aften til Sebastian var planlagt til at skulle opføres på Copenhagen Jazzhouse i september. Men på grund af sommerens rekordmæssige vandmængder - med store bygningsmæssige ødelæggelser til følge - måtte koncerten aflyses. En ny dato blev sat, men ødelæggelserne var så store så folkene bag måtte kapitulere og aflyses igen. Mod naturens kræfter kan ikke engang de bedste intentioner sejre.

Og så oprandt dagen! Release af Øjeblikkets Mester. Pladen blev - lykkeligvis - modtaget med anmelderstjerner en masse. Flest gav Information, som uddelte alle himlens stjerner. Som bonus fik vi en DVD med stemningsmateriale fra indspilningen. Øjeblikkets Mester leveret af Alletiders Mester lå lige til højrebenet. Pladen opnåede hurtigt GULD-status.
Et væld af portrætartikler prydede i løbet af 2011 landets store aviser. Sebastians historie om stemmen der forsvandt, om de mange musikalske samarbejdspartnere og om arbejdet med den nye plade fyldte spalterne. Ligeledes var han flittig gæst i TV-studierne. I Lorry, i Aftenshowet etc.

1972-hittet Når Lyset Bryder Frem lagde titel til DRs store TV-hyldest til danske sangskrivere. Sebastian var selv på scenen, og gav en smagsprøve fra sin nye plade.
I løbet af november fik vi endnu flere smagsprøver - live! Sebastian drog på solo turné med titlen "Trubadurens Øjeblik", hvor han miksede nye og gamle sange. En udsolgt turné, fra start til slut. Fra Ålborg til København. Sebastian var konge på landevejen i november måned.

19. december kunne Sebastian fejre sin 62 års fødselsdag og konstatere, at endnu et begivenhedsrigt år var gået. Et nyt kan begynde…


PS: På Sebastianfan.dk blev 2011 året hvor vi rundede 30.000 unikke besøgende. Det er vi stolte af.
af: Christian Winther

Forsiden      Biografi      Nyhedsarkiv      Koncerter      Fanklub      Gæstebog      Diskografi      Kontakt      Fotos     Officiel facebook