Nyhedsarkiv 2012
Sebastian væltede Roskilde
Sebastian er i den grad ovenpå igen efter en uge med influenza. Det trofaste publikum i Roskildes hyggelige "Gimle" blev vidne til en super duber fantastisk koncert lørdag aften. Masser af sjov fra scenen, masser af syng-med fra salen. Faktisk så meget at Sebastian flere gange drillede publikum lidt ved at frasere sangene anderledes end sædvanligt.
En uforglemmelig koncert for mange. Ikke mindst fordi publikum fik flere overraskelser undervejs. Og så altså en Sebastian i hulla hopla. På Sebastianfan.dk afslører vi ikke sangprogrammet mens touren pågår, men afslører gerne at der er noget at glæde sig til.
Ronja hitter i Norge
Ifølge Nordens største teaterforlag, Nordiska Aps, er Sebastians "Ronja Røverdatter" den mest spillede teaterforestilling i Norge i 2011.  Et utal af amatøropsætninger landet over giver Sebastian den flotte placering.
På de efterfølgende pladser finder man "Reisen Til Månen" samt "Oliver".
Sebastian skrev musikken til Ronja tilbage i 1991. Ur-premieren fandt sted på Det Danske Teater samme år.
Trubadurens Øjeblik - et resumé
Udsolgt, udsolgt og udsolgt. Sebastians vinter- og forårsturné er slut. Sebastian indtog danskernes hjerter og publikum modtog ham med stor entusiasme. Fra Birkerød til Brovst, fra Rønne til Rødovre, fra Tarm til Torshavn. Det blev en turné fyldt med overraskelser - musikalske og spontane. Og midt i det hele pådrog komponisten sig så en grim influenza.

Læn dig tilbage og læs Trubadurens Øjeblik - et resumé  HER
Læs anmeldelser fra turnéen herunder:
April 2012
Sangen Om Langfart - ny duet på gaden
Sebastian har styrtende travlt med sin landsdækkende solo-turné. Alligevel var han mandag højaktuel i landets pladebutikker da hans skønne "Sangen Om Langfart" havde release - på Lise Westzynthius' nye plade, Tæt På En Kold Favn.
Westzynthius og Sebastian puster dermed nyt liv i 1983-klassikeren, og pludselig savnes Lis Sørensen slet ikke.
På avisredaktionerne har man lagt mærke til duetten. Information skriver således: Den største overraskelse er nok duetten med Sebastian, den gamle mester, på dennes smågeniale Sangen om langfart, der uden problemer føjer sig helheden. Skønt at høre hvordan Westzynthius sprød-sarte stemme og Sebastians slidt-skønne organ uden problemer finder og supplerer hinanden.

Det er ikke første gang at Westzynthius og Sebastian krydser stemmer. I 2009 indsang hun Jenny's Himmelfærd på hyldest-pladen til Sebastian. I 2010 dukkede hun op på Sebastian Band Tour som special guest. Og i 2011 medvirkede Westzynthius på Øjeblikkets Mester og gjorde sit til de flotte anmeldelser.
Marts 2012
Marts 2012
Marts 2012
Solo Live '12
Sebastian - vor tids H.C. Andersen
Så er den nye single her:
Sebastians nye single - I Danmark Er Jeg Født - kan nu downloades. Det kræver en forudbestilling af det kommende album. Tilgengæld modtager du det med garanti før officiel release, signeret af Sebastian himself samt med downloads indtil marts 2013.
På den nye single leverer Sebastian en sublim vokalpræstation. Godt bakket op af Michael Friis og den øvrige musikalske gruppe. Mon ikke H.C. Andersen vil rumstere i sin grav når han bliver gjort opmærksom på Sebastians nye bedrift.
BESTIL ALBUM OG SINGLE HER
September 2012
Øvrige sange på det kommende album er:
Kom Giv Os Liv, Fantasia (Så Langt Herfra), Konen Med Æggene, I Danmark Er Jeg Født, Anmeldervisen (Recension), Bøgetræet, Muslingen Og Perle, Femi og Stjernerne, Løven Og Landets Søn, Soldaten, Det Gamle Træ, Mumien, Smukke Piger, Ingen Løn Men En Kejsers Tårer, Den Lille Pige Med Svovlstikkerne / Grænseløs
Sebastian har med singlen I Danmark Er Jeg Født begået en musikalsk geni-streg. Melodien, vokalen, arrangementet, instrumenternes kommen og gåen, mellemspillene, tempoet, ja alt går op i en højere enhed. I Danmark Er Jeg Født er noget af en cliffhanger for det album vi nu ikke bare venter med spænding på, men med ulidelig længsel. Sebastians bidrag til den danske sangskat er enorm, og med I Danmark Er Jeg Født lægges yderligere fem eventyrlige minutter til....
******
Sebastian har komponeret musikken til alle pladens 15 sange. Teksten står henholdsvis Sebastian og H.C. Andersen for. Det er Sebastian selv der synger alle sangene. Der er tale om såvel nye kompositioner, ny-indspilninger samt demo'er hvoraf ingen tidligere har været udsendt.
Den nye single begejstrer overalt
Reaktioner på Sebastians nye single - I Danmark Er Jeg Født - har fundet vej til Sebastianfan.dk. Fra gæstebogen er her nogle af kommentarerne:
I Danmark Er Jeg Født er uden tvivl det smukkeste stykke musik jeg længe har hørt.
/Tina Schmidt
...man må bare høre den igen igen - ny bevægende version - smuk vokal og dejligt akkompagnement - er sikker på at H.C Andersen ville nyde hver en strofe...
/Maria Stuhr
Hvilken gudesmuk nyfortolkning af ”I Danmark er jeg født”. Du er og bliver Danmarks største poet.
/Katrine Winther
Når Sebastian komponerer melodier og synger, er han en mester i at skabe stemninger. Han fortolker H.C. Andersens tekst, så billederne bliver malet tydeligt op i mit indre, og jeg står tilbage med en længsel imod noget eksistentielt. En melodi, der i øvrigt er så velskrevet, at alle vil kunne synge med på den, og den kan snildt gå hen og blive Danmarks officielle nationalsang. Skal vi ikke bare sige, at den er det?
/Emma Cairo
/Christian Winther
Katrine Winther
Emma Cairo
Chr. Winther
Sara Grabow klar med hyldest-cd til Sebastian. På gaden 12. oktober.
- Jeg har altid vidst, at på et tidspunkt blev jeg nødt til at lave Sebastian-pladen. Den hvor
jeg synger mine yndlingsnumre. Men det er først nu, jeg har modet til at gøre det, udtaler Sara.

Sebastians sange og karriere har fyldt meget i Saras barndomsrum. Gennem hele hendes
opvækst har hun, både i hjemmet og på scenen, fulgt og lyttet til sin fars sange – ofte
med et mål af ærefrygt. Så modet til at synge dem selv har skullet oparbejdes.

Til foråret planlægger Sara at tage ud og spille sangene fra Linedanser live med sit band.
Læs mere om udgivelsen HER
CD'en Cirkus Fantastica (1979) er netop blevet genudgivet som digipack. CD'en står nu optimal i lyden efter at være remasteret fra de originale masterbånd.
Køb den HER
VINDERNE ER FUNDET...
I samarbejde med Folketeatret udlovede vi 5 x 2 billetter til forestillingen, til selvvalgt spilledag. Tak til alle jer der deltog i konkurrencen. Det rigtige svar var: Den Lille Malkeko
Cirkus Fantastica genudgives
Susanne Møller, Værløse - Pia Fabricius, Esbjerg - Orla Lindgaard, Bogense - Karin Skov, Ballerup - Preben Ruager, Frederiksberg
Tillykke til vinderne, som vil blive kontaktet direkte
Cyrano begejstrede på Nørregade Friluftsteater

5 flotte stjerner i Folketidende:
- Det er et fantastisk sted, og det er utroligt flot så meget de har fået ud af materialet, udtalte Sebastian efter premieren på Cyrano.
Folketidende fulgte forløbet med tilblivelsen af Cyrano i Hylddalen. Ved premieren kulminerede det hele. Avisens anmelder måtte herefter bøje sig i støvet og uddele 5 flotte stjerner. Læs hele anmeldelsen HER
Sebastian blev kaldt på scenen efter premieren og hyldet med stående ovationer.
August 2012
KØB DEN HER
Læs Sebastianfan.dk's gennemgang af Øjeblikkets Mester HER
GULD
Først væltede anmelder-stjernerne ind. Fem stjerner i Gaffa, fem stjerner i Nordjyske, fem stjerner i JyskeVestkysten, alle himlens stjerner i Information og så videre...Efter fire uger i handlen opnåede pladen så GULD-status. Og med 20.000 solgte cd'er og downloads må man sige: godt gået af Alletiders Mester!
til Øjeblikkets Mester
Sebastian foran sin guldplade, december 2011
Øjeblikkets Mester strøg ind på en fornem 8. plads ud af ikke færre end 380 album, som DRs P4-lyttere kunne kåre til ÅRETS ALBUM i 2011. Vært for afstemningen, Alex Nyborg Madsen, offentliggjorte fredag listen over de tyve højst placerede.

Sebastian gav dermed baghjul til prominente navne som D.A.D, TV2, Tom Waits, Coldplay, Paul Simon og og 365 andre udgivelser fra 2011.

Et stort og fortjent tillykke til Sebastian.
P4's lyttere sender Øjeblikkets Mester i Top-8
380 album dystede:
Sommeren 2012
Sebastian har skrevet TV-historiens bedste børnesang
P3's formiddagsprogram - Radioens Efterretningstjeneste - har ladet lytterne finde frem til verdens bedste TV-sang/tema for børn. Og det blev Sebastians dejlige sang Nana (1987) der løb med sejren. Sangen er fra TV-serien af samme navn hvor Jesper Christensen og Barbara Topsøe spillede hovedrollerne.

Nana-serien blev for nogle år siden kåret til den TV-serie som DRs bonanza-brugere helst så digitaliseret og lagt ud på bonanza. Hele serien kan derfor ses HER.

Sebastian skrev sangen med stor inspiration fra sin egen datter. Sangen findes på albummet "På Vulkaner" samt i "Sangskatten II". Indtil midten af 90'erne var Nana-sangen ofte med på scenen når Sebastian optrådte solo.

På komponistens egen perosonlige Sebastian-playlist stryger Nana ikke helt til tops, men er dog med i top-50.
Barbara Topsøe var Nana i TV-serien. Sebastians kendingsmelodi er nu kåret som verdens bedste af sin art.
Juli 2012
Den Store Flugt fremførtes i sin helhed
Lise Westzynthius udtalte tidligere i år til Gaffa: Han er fantastisk at arbejde med. Han er jo en fremragende melodimager og kan sætte lytteren ind i så mange stemninger; han har hele paletten: Melankoli, glæde, pessimisme, optimisme, og så er han et af de sjældne mennesker, der både rummer noget sårbart og samtidig megastærkt.
I år har Sebastians gennembrud, Den Store Flugt, 40 års jubilæum. I den forbindelse blev albummet nyfortolket i Århus Festuge af Lise Westzynthius, N'Grandjean og Rosa Lux. Det skete 3. september i DR's studier på Olof Palmes Allé.
Århus Festuge 2012:
September 2012
Sebastians 5 sommerkoncerter veloverstået
Sebastian begejstrede alle i forbindelse med sine fem sommerkoncerter i nordsjælland og på Samsø. Gode gamle kendinge i kombination med nye sange samt et par overraskelser undervejs.

Samsø-koncerterne var de sidste solo-koncerter inden det går løs med Sebastian Band til november.
01. juli kl. 21 Tisvilde Bio & Bistro
06. juli kl. 21 Pottegården, Højby UDSOLGT
07. juli kl. 21 Pottegården, Højby UDSOLGT
09. juli kl. 21 Brundby Hotel, Samsø   UDSOLGT
10. juli kl. 21 Brundby Hotel, Samsø UDSOLGT
August 2012
Solo live
V
V
V
V
V
Juni 2012
Sebastians udødelige Cyrano-musical kan til august opleves på Nørregade Friluftsteater under åben himmel. Profesionelt fremført af bl.a. Kristian Boland (Cyrano) og Lisbeth Kjærulff (Roxanne). Biletter på billetnet.dk. Forestillingen har premiere 9. august. Sebastian er som altid her, der og alle vegne.
Næsvis Cyrano på Nørregade Friluftsteater
Cyrano fik en stor renæssance i forbindelse med Sebastians udsolgte forårs-turné. For første gang i 19 år sang han Cyrano-sange solo fra en scene. Så Blidt Til Stede høstede ikke alene stående bifald, i flere tilfælde var taget ved at løfte sig.

Sebastian genfødte Cyrano i 1993. Nu opstår han endnu en gang på Nørregade-Teatret.

Køb billet her
Sebastians nye CD på gaden 15. oktober
Mandag den 15. oktober er Sebastians nye cd på hylderne i pladeforretninger landet over. I modsætning til Øjeblikkets Mester er stort set intet sluppet ud omkring indholdet. På Sebastianfan.dk var vi så heldige at få lov til at smuglytte til et par af numrene i sommerens løb. Her kunne vi med det samme konstatere at der er guld, diamanter og kronjuveler i vente.
Læs mini-interview med Sebastian (bragt i BT 30. juli) HER
- Single klar til download fra omkring 1. oktober
September 2012
Sebastian er her, der og alle vegne...
- Avisernes kulturredaktioner har haft travlt i forbindelse med udgivelsen af I Danmark er Jeg Født. Store artikler og interviews i bl.a. JyllandsPosten (13/10), Ekstra Bladet (13/10), BT (15/10), Nordjyske (17/10), Århus Stiftstidene (21/10), Fyens Stiftstidene (23/10). Søndagsavisen (28/10) samt i DR's Aftenshowet.
Sara Grabow klar med hyldest-cd til Sebastian
- Jeg har altid vidst, at på et tidspunkt blev jeg nødt til at lave Sebastian-pladen. Den hvor jeg synger mine yndlingsnumre. Men det er først nu, jeg har modet til at gøre det, udtaler Sara.

12. oktober landede den nye plade i butikkerne. Sebastians sange og karriere har fyldt meget i Saras barndomsrum. Gennem hele hendes opvækst har hun, både i hjemmet og på scenen, fulgt og lyttet til sin fars sange – ofte med et mål af ærefrygt. Så modet til at synge dem selv har skullet oparbejdes.

Til foråret planlægger Sara at tage ud og spille sangene fra Linedanser live med sit band.
Læs mere om udgivelsen HER
Oktober 2012

Sebastian hyldet med Den Folkelige Sangs Pris
Sebastian har modtaget Den Folkelige Sangs Pris i Løgum Kloster. Prisen uddeles hvert år af Folkehøjskolernes Forening i Danmark til en dansker, som på den ene eller anden måde har bidraget til udbredelsen og kendskabet til den enestående danske kulturarv. Med æren følger en check på 25.000 kroner.
Sebastians datter Sara Grabow og hendes DitBandMitBand optrådte med tre Sebastian-sange efter prisoverrækkelsen. En helt igennem festlig dag i Løgum Kloster.
I forbindelse med overrækkelsen af prisen motiverede Søren Launbjerg, forstander på Den Internationale Højskole, overrækkelsen til Sebastian:

- Der står altid noget på spil, der hvor han indtager scenen - en nysgerrighed, en poetisk-musikalsk følsomhed og en stor kunstnerisk udtryksfuldhed. Sange med et særegent og rigt samspil mellem melodi, tekst og harmonik, som på én gang er utroligt rørende og sangbare - og samtidigt umiskendeligt danske.

Efterår 2012
Den Store Flugt blev fremført i sin helhed
I år har Sebastians gennembrud, Den Store Flugt, 40 års jubilæum. I den forbindelse blev albummet nyfortolket i Århus Festuge af Lise Westzynthius, N'Grandjean og Rosa Lux. Det skete 3. september i DR's totalt udsolgte studier på Olof Palmes Allé.
Århus Festuge 2012:
September 2012
- Vellykket og til tider overraskende fortolkning af Sebastians klassiker, skriver Gaffa.
Læs Gaffas flotte anmeldelse HER
5 stjerner til Cirkus Fantastica
*****
Cirkus Fantastica havde premiere på Folketeatret i København 13. september. JyllandsPostens anmelder var på pletten og kvitterede med 5 flotte stjerner.

Historien tager udgangspunkt i en flok cirkusartister, som i deres vinterpause er strandet i en lukket og øde tivolipark. Det, der holder livslysten og modet oppe, er tanken om den kommende sæson, om de kommende numre og den cirkusforestilling de nu skal skabe og skubbe cirkusvognen videre med.
I alt 21 gode gamle Sebastian-klassikere indgår i teatrekoncerten, i fuldstændig uforudsigelige arrangementer. Sara Grabow, Ole Thestrup, Peter Belli og Tammi Øst styrer løjerne og fik JyllandsPostens anmelder til at skrive: "Den kan bare det hele! Stærkt, rent og varmt"
Forestillingen spillede sidste gang på Folketeatret d. 20. oktober. Herefter skal den på turné rundt i det ganske land.......

Julegaven 2012
Skatteøens 25-års jubilæumsudgave (2011) indeholder bl.a. dvd-koncerten fra Kronborg. Købes her.
Hjerternes Sange er sang- og nodehæftet der samler det hele i een bog. Udkom i 2009. Købes her.
Torben Billes store anmelderroste biografi om Sebastian. Udkom i 2009. Købes her.
40 års jubilæums udgave af Når Lyset Bryder Frem (2012). Spændende ekstra-materiale. Købes her.
Øjeblikkets Mester (2011) som gav comback til Sebastian på hitlisterne. Købes her.
Sangskatten indeholder Sebastians samlede produktion 1971-2007. 30 cd'er i flot lyd, inklusive sjældenheder. Køb.
I Danmark Er Jeg Født (2012). Købes her.
Glædelig Jul...
Den Store Flugt har 40 års jubilæum
- og det skal fejres
KØB DEN HER
17. oktober 2012 var det præcis 40 år siden at Sebastian væltede alt og alle. Den dag landede Den Store Flugt nemlig i landets pladebutikker. Gennembruddet var en realitet. I anledning af jubilæet genudgiver EMI nu albummet og har tilmed givet den en flot overhaling og remasterering af lydsiden. Ydermere er inkluderet bonus EP'en Silhuetter. Den blev første gang offentligjort på 30 års jubilæumsudgaven, men har i lang tid har været udgået af produktion.

Og som en særlig ekstra bonus er tillige inkluderet den smukke genindspillede udgave af Rose (fra Fix & Færdig LP'en, som oprindeligt blev udsendt i 1980).

Oktober 2012
Sebastian hædret med grammy ved DMA 2012
- Sebastian modtog lørdag aften en grammy ved Danish Music Awards 2012. Øjeblikkets Mester fejede konkurrenterne af banen.
Lørdag var hviledag for Sebastian, som er på landevejen med sit band. På hviledagen lagde Sebastian vejen forbi Forum og kunne med stor tilfredshed modtage sin meget fortjente grammy for Øjeblikkets Mester.

Søndag og mandag står den på Sebastian Band-koncerter i DR-huset. Begge koncerter er udsolgte. Et stort tillykke til Sebastian. 
Fortjent grammy
Danish Music Awards er den danske prisuddeling inden for populærmusik, og har været en årlig begivenhed siden 1989. Bag prisen står den danske afdeling af pladeselskabernes internationale brancheorganisation IFPI.
November

Forsiden      Biografi      Nyhedsarkiv      Koncerter      Fanklub      Gæstebog      Diskografi      Kontakt      Fotos     Officiel facebook