af: Christian Winther
2010 - et fantastisk Sebastian-år
Året 2010 har været et fantastisk Sebastian-år. Her, der og alle vegne dukkede Sebastian op i alle mulige sammenhænge.

Året var ikke ret gammelt da Sebastian annoncerede en stor forårsturné, solo med sin guitar. Det blev til i alt 25 helaftenskoncerter rundt i hele landet, startende på Bornholm i frost og sne, og sluttende på Falster i den smukke forårssol.

Sebastian viste på turnéen, at han er hvad H.C. Andersen var. En digter i særklasse, en historiefortæller for alle generationer. Dertil kunne lægges en eminent guitarspiller. En af de store overraskelser var åbningssangen Kom Giv Os Liv, fra Hans Christian Andersen-musicalen, som han aldrig tidligere havde sunget fra en scene.

De 25 koncerter blev et tilløbsstykke uden lige. Ekstra stole måtte bæres ind ved flere lejligheder. Turnéen bragte blandt andet Sebastian til en kro i Nibe, et jazzhus i Egå, en kirke i Slangerup samt et pakhus i Fredericia.

I  marts udgav Sebastian cd'en "Sange Fra Dengang - Solo Live 1976". 14 sange fra Sebastians legendariske 1976-turné, hvor han alene med sin guitar henrykkede hele Danmark. Optagelserne havde aldrig før været udsendt, så der var derfor tale om en verdenspremiere for disse 34 år gamle optagelser.

På cd'en optrådte blandt andet den morsomme Trunte & Tromle, Mediemassøsen som fik det til at gyse koldt ned af ryggen, en smuk version af Eva's Sang, et potpourri af Den Store Flugt og Gøgleren samt en helt utraditionel intro og outro til Når Lyset Bryder Frem.
HC. Andersens fødselsdag blev markeret i Odense Koncerthus den 3. april. Sebastian var blandt de optrædende kunstnere. Han fremførte Ingen Løn Men En Kejsers Tårer (fra Nattergalen) samt Kom Giv Os Liv (fra Hans Christian Andersen-musicalen).
I sommerferien var Sebastian tilbage på landevejen. For andet år i træk samlede han sit band og drog på festivaler landet over. Fra Odense til Ålborg, fra Tivoli til Skagen, fra Århus til Skanderborg. Flere hundredetusinder mennesker fik i sommerens løb mulighed for at opleve Sebastian med sit legendariske band bestående af bl.a. Alex Riel, Niels Henriksen, Michael Friis og Morten Kærså.

I forbindelse med band-turnéen blev der sat en rekord af rang. Ikke færre end 150.000 publikummer var på havnen i Ålborg, hvor Sebastian trykkede den af. Et publikumstal som næppe bliver overgået i den nærmeste fremtid af noget dansk - eller udenlandsk - band.

Også koncerten i Skanderborg, hvor 40.000 havde fundet vej til Bøgescenen, bør fremhæves som et sandt triumftog. Da Sebastian og bandet havde leveret et brag af et ekstranummer (Romeo) var det uigenkaldeligt slut med band-turnéen. Publikum var dog ikke tvivl "We want more…….."
For andet år i træk var Sebastian at finde på en jazzfestival. Fra sidste års Copenhagen Jazzfestival gik turen i år til den legendariske Ærø Jazzfestival. Også i år havde Sebastian selskab af datteren Sara og hendes "Ditogmiband".
Sebastian var ved flere lejligheder i medierne til en snak om de mange igangværende projekter. I Go' Morgen Danmark - som blev sendt direkte fra Tivoli - fik han lejlighed til at fortælle om aftenens koncert. DR TV viste hele Skatteø-koncerten fra Ledreborg Slotspark. I reklameblokke på TV2 kørte flere forskellige spots for "Sebastians Bedste Børnesange". Og på dr.dk dukkede pludselig den komplette 1985-koncert fra Roskilde Festival op. Et herligt gensyn.


På Folketeatret spillede Skatteøen for fulde sejl. Rundt omkring i landet opsattes utallige af Sebastians musicals i diverse amatørsammenhænge.

Sebastian-cabaret'en "Måske Ku Vi" blev genopsat af Cafe Liva på Folketeatret. Fulde huse vidnede om en super skøn og musikalsk fortolkning af Sebastians store sangkatalog. Smukt og morsomt fremført af skuespillerne Mette Marckman og Jacob Morrild.

På Sys Bjerres nye cd "All In" medvirkede Sebastian i en skøn og meget personlig duet med titlen Kærlighed Gør Blind.

I november sendte Sebastian så cd'en "Sebastians Bedste Børnesange" i handlen. Få uger efter havde den rundet et salg på 10.000 eksemplarer. På cd'en fandt vi fem aldrig før udgivne demoer, sunget af Sebastian selv fra sit hjememstudie. "Sebastians Bedste Børnesange" var et ultimativt godt projekt.
Demoerne blev årets bedste julegave fra Sebastian til sine mange fans - i alle aldre!

Mod slutningen af året modtog Sebastian en fornem platinplade for et salg på over 30.000 eksemplarer af "De Største Hits".

På Sebastianfan.dk blev 2010 året, hvor vi rundede 20.000 unikke hits. Interessen for Sebastian og hans musik lever i bedste velgående.

På gensyn til et spændende Sebastian-år 2011.

I løbet af efteråret viste Sebastian sine hidtil ukendte kunstværker frem (de såkaldte minut-kunstværker). På Sebastianfan.dk var vi stolte over at kunne offentliggøre denne verdenspremiere.

Forsiden      Biografi      Nyhedsarkiv      Koncerter      Fanklub      Gæstebog      Diskografi      Kontakt      Fotos     Officiel facebook